Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat: 'Coronavirusul nu are tratament. Și nici nu există vaccin. Se tratează simptomatic'

arafat raed

Infecția cu coronavirus nu are tratament și nici nu există un vaccin specific, tratamentul fiind simptomatic, a afirmat, duminică seara, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, el arătând că acest tip de virus poate suferi mutații, potrivit Mediafax.

„Coronavirsul nu are tratament. Și nici nu există vaccin. Se tratează simptomatic. Dacă se agravează situația, se apelează la Terapie Intensivă. Se recomandă ca cei care au simpotme să nu se trateze singuri, să nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el. Când vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Nu știm dacă nu se va schimba ca și comportament și ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutații. Manifestarea sau impactul poate fi mai serios”, a spus Arafat, la Antena 3.

Conform sursei citate, coronavirusul nu se manifestă ca o gripă obișnuită.

„Nu este sigur 100% că dacă v-ați format imunitatea împotriva lui, să nu-l mai luați încă o dată. Fiind un virus nou, sunt multe studii în realizare. Noi știm că se transmite pe calea aerului, dar sunt studii care verficiă dacă nu se transmite prin salivă sau altceva”, a explicat Arafat.

Vezi si: Traian Băsescu: Coronavirusul va intra în România. Trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău. Eu aș opri azi, acum, zborurile din Italia .

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a explicat că tratamentul simptomatic este esențial, odată ce o persoană se infectează cu coronavirus.

„Tratamentul simptomatic poate avea importanță foarte mare. Scaderea ferbrei, combaterea sindreomeleor conexe sunt foaarte importante. Este un virus nou. Nu există studii că există imunitate încrucișată cu acest virus. Putem lua măsuri să ne protejăm: să respectăm reguli de igienă persoanlă, să ne spălăm corect pe mâini, să limităm călătoriile, să evităm locurile aglomerate inutil”, a explicat secretarul de stat, la Antena 3.

Numărul de infecții cu coronavirus în Italia a depășit 100, după ce duminică au fost confirmate 44 de cazuri noi, scria CNN. Majoritatea cazurilor este concentrată în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri). Trei oameni și-au pierdut viața din cauza acestui virus.

În Lombardia sunt peste 176.000 de români.

La această oră, 11 localităţi italiene sunt în carantină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.