Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ADEVĂRUL despre copiii "vânduţi" de Iohannis

iohannis_protv

Klaus Iohannis s-a hotărât să pună punct speculaţiilor cu privire la trecutul său. Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, l-a acuzat înainte de turul I al alegerilor prezidenţiale pe candidatul ACL că, la începutul anilor 90, ar fi fost implicat în traficul internaţional de copii. Actualul primar al Sibiului ar fi intermediat vânzarea unor copii orfani către persoane din Canada. Ca argumente, Gabriela Firea prezenta materiale apărute în presă.

Vezi şi: Gabi Firea, atac incendiar la Iohannis: TRAFIC INTERNAȚIONAL DE COPII

Candidatul ACL a susţinut tot timpul că rolul său în adopţii a fost de şofer şi, uneori, de traducător. Iohannis a anunţat luni seara că, după apariţia acuzaţiilor în spaţiul public, s-a interesant personal de soarta copiilor adoptaţi de canadieni în anii '90. Astfel, liberalul a vorbit cu primarul localităţii din care au fost adoptaţi copiii şi cu rudele acestora.

"Au venit neamuri de acolo, din Răşinari, şi au spus 'nu, domnule, noi vorbim săptămânal cu oamenii aceştia, sunt bine mersi acolo în Canada', unul dintre copii are la rândul său deja copii, deci s-a demontat şi această minciună, această poveste mincinoasă ordinară. M-am informat şi eu tot acolo, în satul Răşinari, de unde au fost copiii. M-am interesat pentru că am văzut atacul acesta mizerabil din partea PSD-ului şi eu, personal, am fost interesat, am vorbit cu primarul de acolo, cu neamurile de acolo şi m-am convins că totul este ok. Dar asta nu e treaba mea să clarific, asta trebuia să o facă o instituţie a statului dacă voia, doar că n-a făcut-o", a afirmat Iohannis, la Realitatea TV.

Candidatul a spus că dacă era vorba de trafic de persoane, există instituţii specializate care ar trebui să clarifice aceste lucruri şi că în anul 2000 acestea au fost verificate. 'Au verificat în anul 2000 deja şi există răspunsuri oficiale. Doar că PSD-ului nu i-ar fi convenit să vină răspunsuri oficiale de la biroul de specialitate, de la biroul din Poliţie care spune clar că s-a verificat în Canada, oamenii sunt bine mersi, copiii sunt bine mersi. Asta e una din minciunile sfruntate ale PSD-ului cu care au încercat să mă atace', a mai spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.