Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ADEVĂRUL despre datoriile Rapidului: Cum a fost FALIMENTAT un club de legendă

rapid

Situația Rapidului este dezastruoasă iar apele par că nu se vor liniști nici acum, în ceasul al 12-lea. Intrați în insolvență în decembrie 2012, giuleștenii au primit tabel al creanțelor trei luni mai târziu, publicat de administratorul judiciar din acea perioadă, Cristina Andronache. Masa credală acceptată din prima a fost de 148.029.085,53 lei, în timp ce creditorii au revendicat suma totală de 210.838.992,28 lei. În acel prim tabel, George Copos era înscris, ca persoană fizică, cu suma de 5.877.308,62 lei (faţă de 7.528.282,33 lei – creanţa invocată), în timp ce firmele lui erau menţionate cu sume care totalizau aproximativ 10 milioane euro.

content-image

Citește și: Sandu și Dragomir nu mai au scăpare: DNA a prezentat DOCUMENTELE clare pentru închisoare

După doi ani şi jumătate de chinuri, timp în care Copos a pasat clubul către Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu, ulterior aceştia l-au predat mai departe către Moraru, modificări de administrator judiciar şi aprobarea unui plan de organizare, ultimul tabel definitiv rectificat/completat al creanţelor, publicat de consorţiul format din V.F. INSOLVENŢĂ SPRL şi CII CORNEA DANA LETIŢIA pe 14 aprilie 2015, indica datorii totale de 134,619,042.48 lei, din care 21.877.572,67 lei (16,25%) fără drept de vot.

content-image

Pentru că FOTBAL CLUB RAPID SA nu a respectat planul de reorganizare, deși a încercat o prelungire a acestuia cu un an, dar propunerea a fost respinsă de creditori, şi nu şi-a achitat obligaţiile financiare curente, judecătorul sindic Oana Scutelnicu de la Tribunalul Bucureşti a dispus pe 13 iunie 2016, intrarea în faliment a societăţii.

Acutalul lichidator judiciar, Aurel Brihac, a publicat de curând un document din care reiese faptul că datoriile acumulate de RAPID de la intrarea în insolvenţă sunt ceva mai mici decât s-a estimat, dar asta pentru că Brihac l-a sărit din schemă pe Valerii Moraru, căruia i-a respins creanţa invocată de 96.015 lei, dar şi pe cea solicitată de AZUGA WATERS SRL, în valoare de 6.262.134,08 lei. Masa credală acceptată de lichidator se ridică la 13,34 milioane lei, faţă de 20,83 milioane lei – suma solicitată, şi provine în principal din două surse: Fiscul şi salariaţii. Astfel, DRFP Bucureşti – AFP sector 1 apare în tabel cu suma de 10.186.967 lei şi confirmă zvonurile care spuneau că societatea nu a achitat nicio obligaţie la stat în perioada de reorganizare.

În ceea ce priveşte salariaţii, aceştia sunt 82 la număr: foşti jucători şi personal administrativ/tehnic. Aceștia au de recuperat 2.329.092,50 lei. Primii trei creditori care au cei mai mulți bani de reccuperat sunt: Virgil Drăghia - 223.492 lei, Octavian Abrudan – 177.521 lei și Alexandru Ioniță – 112.000 lei.

Se observă că jucătorii străini au, în general, creanţe mai mari decât românii, ceea ce sugerează că ori au avut contracte mai bănoase, ori au fost săriţi mai des de la plata drepturilor financiare.

Conform supervizor.ro, Dan Alexa, antrenorul care a realizat promovarea anul acesta, are de recuperat 55.100 lei, adică drepturile financiare pe aproximativ 4 luni. În schimb, Dinu Vamă figurează în tabel cu numai 10.000 lei, adică leafa aferentă unei luni, dar asta poate pentru că a compensat cu sumele despre care s-a spus că le-ar fi luat ca avans cu multă vreme în urmă.

Citește documentul publicat de Brihac

Următorul termen a fost programat pentru 30 septembrie 2016. Debitoarea a atacat cu recurs sentinţa de intrare în faliment, plus că a iniţiat şi o acţiune de suspendare a falimentului, până la judecarea recursului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.