Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ADEVĂRUL OMIS de autorități: Timișul are de PATRU ori mai multe paturi ATI decât cele alocate pentru coronavirus

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Lipsa locurilor la ATI a fost unul din argumentele care au cântări enorm în luarea deciziei de carantinare a Timișoarei. Însă, lucrurile nu sunt chiar atât de grave precum vor să le prezinte medicii. Știripesurse.ro a cerut DSP să ne comunice numărul total de paturi ATI disponibile în județ. Conform informațiilor primite, Timișul are 217 de paturi, însă nici un sfert din ele sunt alocate pentru bolnavii de coronavirus.

De asemenea, Știripesurse.ro  a solicitat și defalcarea situației, respectiv repartiția paturilor ATI covid și noncovid pe spitale, dar și gradul de ocupare  pentru fiecare categorie, însă DSP nu a răspuns la solicitarea noastră deși au trecut trei zile. Nu mai puțin de două unități mobile de terapie intensivă au fost scoase din funcțiune la Timișoara.

Citește și: Primarul Timișoarei SE SCUZĂ după ce s-a ABȚINUT de la votul pentru prelungirea carantinei: Fritz acuză presiuni POLITICE

Conform datelor de la site-ul Primăriei Timișoara, în Timișoara, în 9 martie nu mai exista niciu loc liber la ATI, însă orașul cu peste 400.00 de locuitori are doar 35 de locuri disponibile, după cum urmează: 6 la Spitalul Județean, 12 la Victor Babeș, 11 la Casa Austria și 6 la Spitalul Muncipal.  Între timp, alte zece locuri au fost operaționalizate la Muncipal, iar unitatea de terapie intensivă de la Spitalul de Campanie amenajat de armată a fost și ea operaționalizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.