Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adidas primeşte 3 miliarde de euro împrumut de la statul german, pentru atenuarea impactului pandemiei de Covid-19

MVP Baseball School
adidas

Producătorul german de articole sportive Adidas a obţinut marţi aprobarea pentru un împrumut sindicalizat în valoare de 3 miliarde de euro, susţinut de guvernul german, pentru atenuarea impactului financiar asupra afacerilor sale avut de pandemia de coronavirus, transmite Reuters, citată de news.ro.

Afacerile Adidas sunt afectate de măsurile guvernamentale de limitare a interacţiunilor sociale şi de amânare sau anulare a unor evenimente sportive importante, inclusiv a jocurilor olimpice.

”Compania a obţinut astăzi (marţi n.r.) aprobarea guvernului Germaniei pentru participarea băncii germane de dezvoltare KfW, deţinută de statul german, la un împrumut sindicalizat de tip revolving în valoare de 3 miliarde de euro”, a anunţat Adidas.

Citește și: Raed Arafat RĂSTOARNĂ TOT: Pandemia va veni în valuri, trebuie să învățăm să conviețuim cu ea

Împrumutul, care va fi acordat în condişiile existente pe piaţă, constă într-un angajament de împrumut de 2,4 miliarde de euro din partea KfW şi angajamente de împrumuturi de 600 de milioane de euro din prtea unui consorţiu format din băncile UniCredit, Bank of America, Citibank, Deutsche Bank, HSBC, Mizuho Bank şi Standard Chartered Bank.

Una dintre condiţiile împrumutului sindicalizat este ca Adidas să suspende plata dividendelor pe durata împrumutului, a anunţat Adidas, precizând că board-ul executiv a oprit răscumpărarea de acţiuni ale companiei şi a decis să renunţe la bunusul pe termen lung şi pe termen scurt aferent anului 2020.

Adidas a mai arătat că nu poate publica o estimare a rezultatelor financiare din 2020 şi să raportarea rezultatelor financiare pentru primul trimestru va avea loc pe 27 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.