Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adie vântul falimentului pe Aeroportul Otopeni: companiile au pierdut foarte mulți angajați

Agerpres
Terminal Aeroportul Otopeni

Companiile de handling care activează pe aeroportul Otopeni, mai exact patru firme, au pierdut 600 de angajaţi în perioada 2019-2021, conform calculelor făcute de ZF pe baza datelor publice.

Cea mai mare companie de handling de la Otopeni după numărul de angajaţi din 2019 este Globe Ground România, care a pierdut în ultimii doi ani circa jumătate dintre angajaţi, având la finalul anului trecut doar puţin peste 200 de persoane, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. În conti­nuare însă, fiecare dintre aceşti jucători are în echipă câteva sute de oameni care se ocupă de buna funcţio­nare a celui mai mare ter­minal aerian din România, tranzitat de circa 7 mi­lioane de oameni anul trecut. Companiile de handling sunt cele care se ocupă de serviciile de la sol, de la formalităţile de check-in şi mana­gement al bagajelor la deservirea aeronavelor la rampă, informează Mediafax.

Cu toate că pe aero­portul Otopeni nu există la fel de multe probleme pre­cum pe marile aero­porturi euro­pene, întârzieri şi anulări de zboruri există în vara lui 2022 şi aici. O parte dintre ele sunt cauzate însă chiar de problemele din alte părţi ale lumii, aceeaşi aeronavă parcurgând zilnic mai multe rute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.