Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adina Florea, respinsă la conducerea DNA, noul procuror de caz în dosarul Onea-Negulescu: Ce interdicții au cei doi

ziuadeconstanta
Adina Florea

Adina Florea este noul procuror care face investigații în dosarul în care Lucian Onea și Mircea Negulescu sunt cercetați sub control judiciar, au declarat surse avizate pentru STIRIPESURSE.RO.

Sursele menționate au precizat că magistratul a conexat mai multe plângeri care vizează activitatea de la DNA Ploiești.

Adina Florea este procuror șef adjunct al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și procurorul propus de Tudorel Toader la conducerea DNA. Săptămâna trecută, președinte Klaus Iohannis a anunțat că nu o va numi pe Florea șef la DNA.

Inițiat, Lucian Onea și Mircea Negulescu au fost pusi sub invinuire de magistratul Elena Iordache, insa după înființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, cauza a fost trimisă acestui departament.

Citeste si Eugen Teodorovici anunță reformă în Sănătate: Toate programele de sănătate ar trebui să fie revizuite

Săptămâna trecută, procurorul de caz a prelungit controlul judiciar pentru cei doi, impunând noi restricții.

Surse avizate susțin că celor doi le este interzis să facă declarații publice privind dosarul în care sunt vizați, precum și să ia legătura cu mai mulți procurori, printre care Laura Codruța Kovesi, Călin Nistor sau Dănuț Vonlintiru.

Potrivit Antena 3, un judecător ICCJ, Aida Popa, și mai mulți procurori, printre care Călin Nistor sau Dănuț Vonlintiru, ar urma să fie audiați în acest dosar.

Lucian Onea este acuzat de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

"În fapt, procurorii au reținut că, în anul 2015,  inculpatul Onea Lucian (procuror şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti) a participat la constrângerea unui martor (ameninţându-l în mod direct că o va inculpa pe sora  acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept “mită electorală”.  Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.

Deşi ştia că probele sunt ticluite în mod mincinos de martor, procurorul Onea Lucian a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, prezentând instanţei drept probe, documentele ticluite", explica Parchetul General.

Mircea Negulescu este acuzat de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.