Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Adina Vălean a primit OK-ul parlamentarilor români! Teodorovici nu s-a putut abține și l-a ironizat pe Ludovic Orban

Facebook/ Adina Valean
Adina Valean

Adina Vălean, propusă de Guvernul Orban pentru funcția de comisar european, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite pentru Afaceri Europene din Parlamentul României. Victor Ponta și Eugen Teodorovici și-au exprimat votul favorabil și susținerea pentru propunerea de comisar, anunță Mediafax.

Comisiile reunite pentru Afaceri Europene din Parlamentul României, au dat, marți, aviz pozitiv pentru propunerea de comisar european la Transporturi Adina Vălean, cu 25 de voturi pentru și trei abțineri.

Fostul ministru Eugen Teodorvici, l-a ironizat pe premierul Ludovic Orban în ceea ce privește prezența sa la audierea Adinei Vălean, dar și-a exprimat susținerea pentru propunerea României pentru funcția de comisar.

"Felicitări pentru propunere. N-am să pun întrebări. L-aș fi întrebat pe domnul Orban care este rolul său aici. Am să încerc să fac abstracție, dar o sa mi fie foarte greu să fac acest lucru. Analizăm persoana propusă și din punctul meu de vedere sunteți persoana potrivită pentru postul de comisar, fapt pentru care vă voi da votul meu", a spus Teodorovici.

Ministrul Sănătății, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre salariile medicilor după ce Guvernul Orban a fost amenințat cu greva

De asemenea, liderul Pro România Victor Ponta a afirmat că o va susține pe Adina Vălean și că îi va acorda un vot favorabil.

"Doamna Vălean a participat la propunerea domanei Crețu pentru funcția de comisar și a susținut-o și cred că este important să o susținem și noi, la rândul nostru", a spus Ponta.

Totodată, Gabriela Crețu a anunțat susținerea senatorilor din comisia pentru Afaceri Europene pentru propunerea de comisar.

"Apreciem propunerea unei femei în această poziție și apreciem propunerea Guvernului Orban pentru această inițiativă .În același timp de o femeie competentă și de dreapta, ne temem. Ne temem că ar putea aplica acele politici de dreapta", a afirmat președintele Comisiei de Afaceri Europene Gabriela Crețu, la votul pentru avizarea Adinei Vălean.

Liderul deputaților PSD Alfred Simonis a anunțat și el susținerea din partea comisiei din Camera Deputaților.

"Deputații PSD vor vota un aviz favorabil", a anunțat Alfred Simonis, liderul deputaților PSD.

În timpul audierilor, premierul Ludovic Orban a anunțat în timpul audierilor faptul că Adina Vălean a primit aviz pozitiv, în unanimitate, din partea Comisiei JURI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.