Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adina Vălean, comisar european pe Transporturi, la deschiderea Timişoara - Capitală Europeană a Culturii 2023: Valoarea proiectului a fost cea recunoscută de CE

iru.org
Adina Valean

Adina Vălean, comisar european pe Transporturi, a spus în conferinţa de presă care anunţă deschiderea programului Timişoara - Capitală Europeană a Culturii 2023, că acest „titlul nu e doar simbolic, e un program creat pentru a-i face pe europeni să îşi pună în valoare patrimoniul”. Timişoara a primit acest titlu datorită „valorii proiectului” propus, a subliniat Vălean, potrivit news.ro.

Timişoara a câştigat acest titlu după o competiţie la care au participat mai multe oraşe din ţară, între care Bucureşti, în perioada 2015 - 2016. Ar fi trebuit să fie Capitală Europeană a Culturii în 2021, însă din cauza pandemiei, programul a fost amânat, la cerere.

„Indiferent de parcursul dificil în crearea acestui proiect, dinspre Bruxelles s-a văzut valoarea proiectului. Tocmai acest lucru a contat, nu o viziune pe un an, ci una pentru oraş. Asta a fost interpretarea care s-a văzut la Bruxelles şi din acest motiv i s-a acordat titlul”, a precizat comisarul european.

„Aceste expoziţii de power house au fost elemente serioase, solide. Contribuţia financiară europeană se face prin acordarea Premiului Melina Mercouri care este de 1,5 milioane de euro, pentru că de la înfiinţarea premiului, 2007, este de a crea un efect de multiplicare, de a pune ochii pe un oraş din centrul Europei, asta creează un avantaj pentru atragerea de fonduri din alte surse”, a explicat Adian Vălean.

Comisia Europeană a înfiinţat acest titlu de Capitală Europeană a Culturii în 2007. Astfel, anual, oraşele care sunt alese primesc distincţia şi premiul „Melina Mercouri”, în valoare de 1,5 milioane de euro din partea CE, prin programul Europa Creativă.

„Am semnat contracte de 100 de milioane de euro prin PNRR pentru Timişoara”, a completat Fritz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.