Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adina Vălean: Moldova va semna cu Banca Europeană de Investiții un acord de 41,2 milioane de euro împrumut, la care se vor adăuga 12 milioane de euro grant

Inquam Photos / Octav Ganea
adina valean

Republica Moldova va semna pe 15 decembrie cu Banca Europeană de Investiții un acord de 41,2 milioane de euro împrumut, la care se vor adăuga 12 milioane de euro grant din partea Uniunii Europene, pentru transport de conectivitate în interiorul Republicii Moldova, a anunțat astăzi, 14 decembrie, la o întâlnire cu presa din Republica Moldova, Comisarul European pentru Transporturi Adina Vălean. Ea a precizat că este vorba despre 128 de kilometri de cale ferată Nord - Sud, transmite Radio Chișinău preluat de stiripesurse.md

„Asta va aduce îmbunătățiri de întregul ecosistem de transport pentru că poate prelua mult din fluxurile de marfă. Deci este o investiție importantă”, a declarat Comisarul Adina Vălean.

Ea a mai declarat că R. Moldova și Ucraina sunt deja incluse în harta de rețea europeană de transport și în timp această infrastructură se va dezvolta și în conexiune cu aceste două state.

Totodată, Adina Vălean a amintit că deja a fost aprobată structura de interconexiune cu România, a podurilor de peste Râul Prut.

„UE investește și sprijină financiar proiecte cu prioritate pe hărțile de infrastructură, adoptate oficial de către Uniune. Am reușit pentru Ucraina și Rep. Moldova să includem infrastructura lor în hărțile noastre, așa numita «rețea europeană de transport», această rețea are trei tipuri de infrastructură: infrastructura esențială, infrastructura esențială extinsă și infrastructura extinsă. În timp, cu răbdare, muncă și perseverență, sunt sigură că această infrastructură se va dezvolta și în conexiune cu Rep. Moldova. Avem acum podul de la Ungheni, pe rutier, avem proiecte legate de infrastructura de conexiune a podurilor respective deja aprobate. De asemenea, ne așteptăm, ca în acest apel de proiecte, care se termină până la sfârșitul lunii ianuarie, să avem depus podul Albița-Leușeni. Deci, sunt lucruri care se mișcă”, a declarat Adina Vălean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.