Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adio haine de blană în România! Legea care va interzice acest lucru a trecut, deja, de Senat

haine de blana

Adio haine de blană în România! Legea care va interzice acest lucru a trecut, deja, de Senat şi se află în dezbatere la Camera Deputaţilor. Industria de profil este, oricum, într-un declin accelerat.

Hainele de blană naturală vor dispărea din România. Legea care va institui această situaţie a trecut de Senat şi se află în dezbatere la Camare Deputaţilor.

Astfel, România urmează să se alăture celor 19 ţări europene care au interzis creşterea animalelor pentru industria vestimentară.

Aşa cum era de aşteptat, reacţia celor din industria afectată a venit prompt

„Această lege va afecta aceste familii care trăiesc generaţie din generaţie din acest business. Această lege va putea pune România în situaţia de a plăti daune de zeci de milioane de euro celor afectaţi”, a declarat Daniel Mărgărit, Preşedintele Asociaţiei Române a Blănurilor, citat de Observatornews.ro, anunță romaniatv.net.

De partea cealaltă, asociaţiile pentru protecţia animalelor speră că legea care a trecut de Senat şi e în dezbatere la Camera Deputaţilor va pune capăt exploatării animalelor.

„E un apel la bun-simţ, normalitate şi responsabilitate. Sunt considerente de mediu, sunt considerente de sănătate publică, sunt 1000 de motive pentru ca aceste ferme să devină de domeniul trecutului. Am văzut condiţiile. Ne-am convins că sunt aceleaşi condiţii groaznice de oriunde în lume”, a declarat Andreea Roseti, reprezentant ONG.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.