Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ADIO monedă virtuală liberă! Bancherii cer reglementarea Bitcoin

Bitcoin Romania
bitcoin

Christine Lagarde, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), a cerut miercuri reglementări la nivel mondial în cazul Bitcoin, afirmând că moneda digitală a fost utilizată, în anumite situaţii, pentru activităţi de spălare de bani, astfel că trebuie acoperit vidul legislativ, relatează Mediafax.

"Pentru cei care au presupus că s-ar putea transforma în monedă, îmi pare foarte rău, dar Bitcoin este o resursă cu un puternic caracter speculativ, care a efectuat unele activităţi comerciale nostime şi interesante, dar şi unele activităţi de spălare de bani total reprobabile", a declarat Christine Lagarde la o conferinţă organizată de agenţia de presă Reuters.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

"Trebuie să existe reglementări, trebuie stabilite şi aplicate, la nivel global, deoarece dacă există o breşă, acea breşă va fi folosită", a subliniat preşedintele BCE, conform agenţiilor Reuters şi Bloomberg.

Sectorul criptomonedelor nu este vizat de prea multe reglementări şi acţiuni de supervizare, dar au început să fie instituite norme pentru combaterea spălării banilor.

Citește și: Șeful campaniei de vaccinare a anunțat cine face programările pentru persoanele cu activități esențiale - VIDEO

Autorităţile din mai multe ţări au cerut implementarea unor norme la nivel mondial în domeniul criptomonedelor. Mai multe bănci centrale, inclusiv Banca Centrală Europeană, au anunţat iniţiative în sensul dezvoltării propriilor monede digitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.