Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adio suveranitate naţională? Liderii UE vor un guvern european

ue uniunea europeana

Mai mulţi lideri europeni şi-au manifestat, în ultimele zile, susţinerea pentru ideea unui guvern european. Dacă preşedintele Franţei vorbea despre un "guvern al zonei euro", preşedintele Parlamentului European vrea un guvern al întregii Uniuni.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz argumentează că anumite probleme centrale din cadrul Uniunii Europene nu mai pot fi soluţionate doar de şefii de state şi de Guverne, relatează AFP în pagina electronică, potrivit Mediafax.

"Problemele europene centrale, importante nu mai pot fi soluţionate doar de şefii de Guverne", a declarat Schulz pentru săptămânalul german Stern, la o zi după acordul laborios semnat la Bruxelles între Grecia şi creditorii săi.

"Pentru acest lucru, avem nevoie de instituţii comunitare (...). Avem nevoie de un Guvern european", în special pentru probleme legate de comerţul internaţional, climă, imigraţie, evaziune fiscală sau politică monetară, a adăugat el.

"Ne aflăm fără îndoială într-o criză gravă. Multă frustrare, dezamăgire, neînţelegere reciprocă - la această intensitate, este ceva nou pentru mine", a precizat el, insistând asupra faptului că "Europa nu moare".

Vezi şi: Ziua decisivă pentru Grecia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.