Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ADIO telefoane în închisoare - Nouă lege adoptată de Senat

Senatul a adoptat, marţi, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, în unanimitate, cu 130 de voturi "pentru", un proiect de lege care prevede extinderea întreruperii radiocomunicaţiilor în toate spaţiile unde desfăşoară activităţi persoanele private de libertate, notează Agerpres.

Potrivit raportului de admitere a actului normativ întocmit de Comisia juridică a Senatului şi însuşit marţi de plen, proiectul iniţiat de Guvern vizează modificarea Legii 374/2013 referitoare la utilizarea sistemelor destinate blocării şi întreruperii radiocomunicaţiilor în perimetrele unităţilor din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în scopul extinderii aplicării acestui act normativ la nivelul tuturor unităţilor din subordinea ANP şi la nivelul tuturor spaţiilor unde desfăşoară activităţi persoanele private de libertate.

Proiectul prevede şi crearea posibilităţii achiziţionării şi a altor servicii sau echipamente care să contribuie la diminuarea utilizării de către persoanele private de libertate a serviciilor de comunicaţii electronice furnizate prin intermediul undelor radio.

Şedinţa plenului Senatului de marţi s-a desfăşurat cu o prezenţă restrânsă în sală, de aproximativ 25 de senatori, majoritatea lucrând de la distanţă.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 374/2013 privind utilizarea sistemelor destinate blocării şi întreruperii radiocomunicaţiilor în perimetrele unităţilor din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.