Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrația rusă afirmă necesitatea menținerii integrității teritoriale a Siriei

sputnik
siria

Purtărorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale de la Moscova, Dmitri Peskov, a reiterat, luni, faptul că integritatea teritorială a Siriei trebuie menținută, în contexul deciziei Statelor Unite de a se retrage din zona de nord-est a statului sirian, informează site-ul agenției Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Vezi și: Răsturnare de situație: cât timp condusese șoferul de TIR, care a produs tragedia din Ialomița/SURSE

Dmitri Peskov a transmis, în cadrul unei declarații de presă emise luni, că Moscova este convinsă de faptul că Turcia îi împărtășește perspectiva în ceea ce privește necesitatea de păstrare a integrității teritoriale a Siriei, în contextul anunțului de retragere a trupelor militare americane prezente în regiune, făcut de Washington luni dimineață.

„Sperăm că omologii noștri turci vor rămâne fideli acestei perspective, în orice situație”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în cadrul aceluiași comunicat. Totodată, acesta a reiterat opinia autorităților de la Moscova că toate forțele militare străine „prezente în mod ilegal” pe teritoriul Siriei, ar trebui să plece.

Citește și: Fostă deținută politic îl SPULBERĂ pe Mihai Șora: Îmi este scârbă! Este înfiorător!

Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că țara sa va lansa o operațiune militară în nord-estul Siriei, după ce a acuzat Statele Unite că nu iau suficiente măsuri pentru a-i îndepărta pe luptătorii kurzi din Siria de la granița cu Turcia. În acest context, Statele Unite au anunțat că nu vor să fie implicate în operațiunea militară pornită de Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.