Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrarea daneză a pădurilor îi inspiră pe silvicultorii noştri

silvicultori

Un grup de silvicultori ai Asociației Administratorilor de Păduri s-a aflat, timp de patru zile, într-o vizită în Danemarca, unde s-a pus la current cu politicile publice şi legislaţia din sectorul silvic. Din delegaţie au făcut parte președintele asociației, Adrian Crețu, vicepreședintele Daniel Nicolaescu, secretarul general Vasile Alexa, precum şi doi membri din consiliului director , Ferko Jeno și Marius Nicolaescu.

In prima şi a treia zi, silvicultorii au vizitat două păduri private. Pragmatismul danez s-a făcut simţit din abordarea valorii economice şi ecologice a pădurii – astfel, coniferele sunt mai rentabile economic, în timp ce foioasele mai valoroase ecologic şi ca biodiversitate, iar silvicultura daneză încearcă să facă un compromis între cele două. Una din cele două păduri vizitate e administrată de o familie de silvicultori ajunsă la a cincea generaţie, asigurând o continuitate care, au putut constata cu ochii lor oaspeţii români, se reflectă în calitatea şi biodiversitatea pădurii pe care o au în grijă.

A doua zi şi a patra zi, delegaţia a vizitat păduri care sunt proprietate de stat, discutând cu personal silvic de la Agenția Naturii despre istoria administrării pădurilor de stat, împădurire sau managementul forestier. Pe insula Bomholm, silvicultorii de la AAP au vizitat o pădure rezultată prin conversia unei plantaţii.

Citește și: ALERTĂ Incendiu în centrul Bucureștiului, într-un bloc turn: O femeie a murit, intervin mai multe autospeciale de pompieri - VIDEO

La Copenhaga, unde participanții au ajuns în ultima zi, silvicultorii au vizitat organizaţia World Wild Fund for Nature Danemarca, unde s-au pus la current cu legislaţia silvică daneză și certificarea forestieră FSC, cu standarde care vizează exploatarea etică şi durabilă a fondului forestier.

Vizita a fost organizată în cadrul proiectului „Opțiuni strategice pentru dezvoltarea durabilă a sectorului forestier”, proiect care se desfășoară prin Programul Operațional Capacitate Administrativa (POCA) în perioada iunie 2018 – octombrie 2019.

În ultima zi participanții au ajuns la Copenhaga, unde au făcut o vizită la filiala daneză a organizaţiei internaţionale WWF (World Wild Fund for Nature) unde li s-a prezentat legislaţia silvică din Danemarca și certificarea forestieră în sistem FSC.

Vizita a fost organizată în cadrul proiectului „Opțiuni strategice pentru dezvoltarea durabilă a sectorului forestier”, proiect care se desfășoară prin Programul Operațional Capacitate Administrativa (POCA) în perioada iunie 2018 – octombrie 2019, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.