Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia Biden atacă traficul de arme de foc

apnews.com
Merrick Garland

Cu o zi înainte de anunţurile preşedintelui Joe Biden în domeniul luptei împotriva criminalităţii, Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a informat marţi despre crearea a cinci unităţi pentru a combate traficul de arme de foc, notează AFP preluat de agerpres.

Aceste unităţi vor fi înfiinţate în următoarele 30 de zile şi se vor concentra asupra marilor oraşe, New York, Chicago, Los Angeles, San Francisco şi Washington, care au înregistrat o creştere puternică a omuciderilor în ultimul an şi jumătate.

Reunind procurori federali, poliţişti specializaţi şi actori locali, unităţile "vor ancheta şi destructura reţelele care aduc arme criminale în comunităţile noastre cu consecinţe tragice", a explicat procurorul general al SUA, Merrick Garland, citat într-un comunicat.

Miercuri, Merrick Garland se va afla la Casa Albă, unde preşedintele democrat urmează să detalieze strategia administraţiei sale de a combate criminalitatea şi să încerce să preia controlul după acuzaţiile de laxism formulate de opoziţia republicană.

După ani de declin, omuciderile au crescut cu aproximativ 25% în toate oraşele americane în 2020 şi rămân la cel mai înalt nivel în 2021.

"Credem că violenţa cu arme de foc este motorul" acestei creşteri şi că "preşedintele poate contribui la reducerea acesteia, mai ales prin adoptarea unor măsuri de reglementare a armelor", a comentat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în cadrul unui briefing de presă.

"Chiar dacă Congresul nu se mişcă în prezent, el poate utiliza tribuna prezidenţială şi alte pârghii", a adăugat Jen Psaki, referindu-se la blocarea, de către senatorii republicani, a unui proiect de lege care vizează încadrarea mai bună a cumpărării şi vânzării armelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.