Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrația Biden, plan pentru vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Administraţia Biden a prezentat miercuri un plan de vaccinare a milioane de copii cu vârste de 5-11 ani de îndată ce vaccinul pentru Covid-19 al Pfizer şi BioNTech va fi autorizat pentru ei, pregătind dozele şi locaţiile înainte de sezonul aglomerat al sărbătorilor, transmite Reuters.

Spre deosebire de centrele de vaccinare în masă utilizate la lansarea iniţială a vaccinărilor împotriva Covid-19, Casa Albă a spus că lucrează la înfiinţarea de clinici în mai mult de 100 de sisteme de spitale pentru copii la nivel naţional, precum şi în cabinete medicale, farmacii şi, eventual, în şcoli, informează News.ro.

Dacă vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech va obţine o autorizaţie mai largă din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA, planul vizează asigurarea unei distribuţii rapide şi echitabile, a arătat Casa Albă.

Oficialii FDA examinează cererea Pfizer/BioNTech de autorizare a vaccinului lor cu 2 doze pentru copiii mai mici, comisia sa de consilieri externi urmând să se reunească pe 26 octombrie.

FDA urmează de obicei sfaturile grupului său, dar nu este obligată să face acest lucru.

Consilierii Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) vor analiza recomandările pentru vaccin în cadrul unei reuniuni din 2 şi 3 noiembrie, ajutând la informarea unei decizii finale a directorului său.

"În cazul în care FDA şi CDC vor autoriza vaccinul, vom fi gata să administrăm vaccinurile", a declarat reporterilor coordonatorul reacţiei la Covid-19 a Casei Albe, Jeff Zients, adăugând că guvernul are 15 milioane de doze pentru a fi expediate la nivel naţional, şi alte milioane de doze care vor fi livrate în săptămânile care urmează.

Odată autorizat vaccinul, aproximativ 28 de milioane de copii din Statele Unite ar fi eligibili pentru a primi ceea ce ar fi primul vaccin pentru Covid--19 din SUA pentru copiii mai mici.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech este deja disponibil pentru copiii de 12-17 ani, iar companiile încă îl studiază pentru copiii mai mici de 5 ani.

Zients a spus că administraţia a lucrat cu Pfizer pentru a modifica ambalajul dozelor pediatrice pentru a facilita administrarea copiilor, inclusiv furnizarea de ace mai mici.

În timp ce copiii au o rată mai mică de deces din cauza COVID-19, mulţi se confruntă cu boli şi simptome pe termen lung, care sunt încă studiate.

Mulţi adulţi care au ezitat sau s-au opus vaccinului pentru Covid-19 şi chiar unii care nu s-au opus vaccinului pentru ei înşişi, ar putea să se opună vacinării copiilor lor.

Directorul CDC, dr. Rochelle Walensky, a declarat reporterilor că agenţia va continua să recomande purtarea măştii în şcoli, chiar dacă vaccinul este lansat pentru copii.

Walensky a spus că media pe şapte zile a cazurilor de Covid-19 în Statele Unite a scăzut cu aproximativ 16%, la aproximativ 75.500 de cazuri pe zi. Media pe şapte zile pentru spitalizări a scăzut cu aproximativ 11%, până la aproximativ 6.000 pe zi, iar media pe şapte zile a deceselor zilnice a scăzut cu aproximativ 3% până la 1.200.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.