Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia Biden solicită suspendarea interdicţiei privind WeChat, după o decizie similară în legătură cu TikTok

AP
WeChat

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a cerut joi unui judecător să suspende examinarea unei proceduri iniţiate de precedenta administraţie, a republicanului Donald Trump, de a interzice platforma chineză WeChat, după ce cu o zi în urmă făcuse la fel într-un dosar privind aplicaţia TikTok, care este de asemenea din China, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Departamentul Comerţului, care se ocupă de aceste dosare, spune că este nevoie de timp suplimentar pentru a analiza anumite decizii luate sub conducerea lui Trump.

În cazul WeChat, "departamentul intenţionează să efectueze o evaluare a motivelor care au justificat" interzicerea acestei platforme aparţinând Tencent, se explică într-un document inclus în dosarul gestionat de o instanţă de apel din California.

"Administraţia va fi atunci mai bine poziţionată pentru a stabili dacă măsurile privind securitatea naţională invocate într-un decret prezidenţial de la 6 august şi obiectivul legal de a proteja securitatea americanilor şi datele lor continuă să justifice" restricţiile cerute de Trump, se adaugă în document.

Citește și: Joe Biden trage semnalul ce alarmă: China depășește SUA. Ne vor mânca prânzul

Fostul lider de la Casa Albă a acuzat WeChat, o platformă omniprezentă în viaţa chinezilor prin servicii de mesagerie, de plată la distanţă sau de rezervări, şi TikTok, o aplicaţie de scurte videouri, populară în special în rândul tinerilor, că adună date confidenţiale pe care apoi la transmite Beijingului.

Cele două companii resping acuzaţiile de spionaj.

Recursurile din justiţie au împiedicat intrarea în vigoare a interdicţiilor prevăzute prin decrete, iar procedurile de apel ale administraţiei nu au avut succes până acum.

În cererea depusă joi, Departamentul Comerţului a subliniat că, după examinarea dosarului, ar putea solicita restrângerea acţiunii judiciare sau retragerea completă a apelului împotriva deciziei luate de un judecător în primă instanţă de a suspenda interdicţia cerută de administraţia Trump.

Aceasta din urmă a solicitat de asemenea şi grupului chinez ByteDance să vândă operaţiunile americane ale TikTok către companiile Oracle şi Walmart. Conform Wall Street Journal, Washingtonul a decis a priori să nu forţeze această tranzacţie, chiar dacă discuţiile sunt în desfăşurare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.