Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrația Biden tremură: nivel record al deficitului bugetar în iulie, de peste 300 de miliarde de dolari

france24.com
wall street sua

Statele Unite au înregistrat în iulie un deficit bugetar de 302 miliarde de dolari, un nivel record pentru luna respectivă, ca urmare a creşterii cheltuielilor pentru ajutoarele legate de Covid-19, în timp ce încasările au revenit la un nivel mai normal după amânarea termenului de plată a taxelor în urmă cu un an, transmite Reuters, arată News.ro.

În iulie 2020, deficitul bugetar a fost de 63 de miliarde de dolari.

Încasările din iulie 2021 au totalizat 262 de miliarde de dolari, fiind cu 54% mai mici comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce cheltuielile au fost de 564 de miliarde de dolari, în declin cu 10% comparativ cu iulie 2020.

Deficitul bugetar aferent primelor 10 luni ale anului fiscal 2021 a atins 2,540 de mii de miliarde de dolari, fiind mai mic cu 10% raportat la nivelul record de anul trecut, de 2.807 mii de miliarde de dolari.

Un oficial al Trezoreriei a spus că cheltuielile şi deficitele mai mici din primele zece luni reflectă o oarecare scădere a cheltuielilor destinate ajutoarelor pentru Covid-19. Cheltuielile Departamentului Muncii pentru ajutoarele suplimentare pentru şomaj au scăzut cu 8%, la 359 de miliarde de dolari, iar cele ale Administraţiei pentru Micile Afaceri au coborât cu 40%, la 338 de miliarde de dolari.

Între timp, veniturile au reflectat redresarea generală a economiei americane, încasările din taxe realizate de la începutul anului fiind cu 61% mai mari, de 324 de miliarde de dolari, iar cele provenite de la persoane fizice cu 35% mai mari, de 763 de miliarde de dolari.

Oficialul Trezoreriei a refuzat să spună dacă rezultatele din iulie vor duce la modificarea previziunilor departamentului referitoare la momentul în care guvernul federal va epuiza măsurile extraordinare de a continua împrumuturile, în cadrul unei limite de îndatorare de 28.400 de mii de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.