Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia de la Beijing a avertizat SUA să înceteze provocările militare în Marea Chinei de Sud, unde a fost trimis un portavion chinez

marea chinei de sud

Administraţia de la Beijing a avertizat, luni, Statele Unite să diminueze capabilităţile militare din Marea Chinei de Sud, unde a fost trimis un portavion chinez, anunță MEDIAFAX.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, s-a întâlnit luni, în Bangkok, cu Wei Fenghe, ministrul chinez al Apărării, cu ocazia unei reuniuni a Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

Citește și: Dezvăluire șocantă în cazul celor doi copii și femeii care au murit la Timișoara: De câte ori s-a sunat la Salvare

Mark Esper şi Wei Fenghe au discutat despre o serie de probleme, inclusiv despre criza politică din Hong Kong şi despre situaţia din Marea Chinei de Sud, a declarat Wu Qian, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Beijing.

China este determinată să menţină "pacea şi stabilitatea în Marea Chinei de Sud şi îndeamnă Statele Unite să înceteze acţiunile arogante în această zonă şi să nu lanseze provocări sau să amplifice tensiunile", a transmis Administraţia de la Beijing, conform CNN.

Cea mai mare parte a comunităţii internaţionale consideră exagerate revendicările teritoriale chineze în Marea Chinei de Sud.

Mark Esper a admis, într-un mesaj postat pe Twitter, că a discutat cu omologul chinez "despre modul în care cele două naţiuni pot continua o relaţie axată pe menţinerea sistemului internaţional bazat pe reglementări".

Citește și: Lia Olguța Vasilescu își pune ‘Mâna dreaptă’ la bătaie! ‘Intervalul’ dat noului ministru al Muncii .

Forţele Navale chineze au anunţat luni trimiterea celui mai nou portavion în Marea Chinei de Sud, pentru o misiune de antrenament şi cercetare. "Misiunea de antrenament a portavionului autohton reprezintă o acţiune normală în procesul de fabricaţie; nava nu vizează o ţintă specifică, iar misiunea nu are nimic de-a face cu actuala situaţie", a declarat Cheng Dewei, purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale chineze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.