Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia de la Beijing a condamnat vehement noile sancţiuni impuse de Statele Unite

china sua

Administraţia de la Beijing a condamnat vehement, marţi, noile sancţiuni impuse de Statele Unite din cauza crizei politice din Hong Kong şi vânzările de armament american în Taiwan, potrivit Mediafax.

Ministerul chinez de Externe l-a convocat pe ambasadorul american pentru a-i transmite "indignarea puternică" faţă de acţiunile Washingtonului, potrivit agenţiei Associated Press.

Citește și: INS contabilizează 'REALIZĂRILE' Guvernării PNL: PIB a scăzut în trimestrul III cu 6,0% față de T3 2019

"Acţiunile Statelor Unite încalcă normele de bază ale relaţiilor internaţionale, reprezintă ingerinţe grave în afacerile interne chineze, afectează grav relaţiile bilaterale, sunt arogante, neraţionale şi negative", a declarat Zheng Zeguang, adjunct al ministrului chinez de Externe.

"China va aplică măsuri puternice de retorsiune şi îşi va apăra cu determinare suveranitatea, securitatea şi interesele", a afirmat, la rândul său, Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

Statele Unite au anunţat luni sancţiuni care vizează 14 oficiali chinezi, în contextul acţiunilor Beijingului împotriva opoziţiei din Hong Kong. De asemenea, Washingtonul a aprobat vânzarea în Taiwan a unor sisteme de comunicaţii militare în valoare de 280 de milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.