Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia din Iran a început retragerea trupelor din Siria, în contextul tensiunilor militare cu Israelul, afirmă un oficial israelian

Administraţia din Iran a început retragerea trupelor din Siria, în contextul tensiunilor militare cu Israelul, afirmă un oficial israelian citat de agenţiile de presă Reuters, Associated Press şi de site-ul Ynetnews.com, potrivit MEDIAFAX.

"Iranienii îşi reduc prezenţa militară şi se retrag din bazele din Siria. Iranul este implicat în propriul război şi a devenit o problemă pentru Siria. Israelul va intensifica presiunile pentru a obţine retragerea trupelor iraniene", a declarat oficialul israelian, sub protecţia anonimatului.

Citește și: Reacția magistraților după decizia CEDO în cazul Kövesi: ‘Este inadmisibil. Toți factorii responsabili să-și asume consecințele’

Declaraţiile intervin după o serie de raiduri aeriene atribuite Israelului efectuate în Siria.

Paisprezece combatanţi iranieni şi membri ai miliţiilor aliate au fost ucişi în raiduri aeriene aribuite Israelului efectuate în cursul nopţii în nord-estul Siriei, anunţă organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citată de Agenţia France-Presse şi de ziarul Le Figaro. Potrivit OSDO, avioane militare israeliene au atacat în cursul nopţii poziţii din localităţile Al-Salihiyya şi Al-Kawriyya, în provincia siriană Deir Ezzor.

Conform agenţiei de presă SANA, sistemele antiaeriene siriene au interceptat rachete care vizau un centru de cercetare din nordul ţării. Însă presa oficială siriană nu face nicio referire la atacurile aeriene din provincia Deir Ezzor.

Citește și: Ludovic Orban, ieșire după decizia CEDO în favoarea lui Kövesi: ‘Au prejudiciat grav imaginea României’

Israelul efectuează frecvent bombardamente în Siria, vizând militari iranieni ori transporturi de armament destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, susţinută de Teheran. Iranul şi mişcarea Hezbollah au trimis trupe în Siria pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad în războiul cu grupuri insurgente şi teroriste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.