Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrația Fritz a DUBLAT datoriile companiei de termoficare în DOAR UN AN: Timișorenii, MINȚIȚI, căldura va veni abia diseară

pressalert.ro
Dominic Fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunța, ieri, că în oraș se va relua furnizarea căldurii și a apei calde, după ce acestea au fost sistate luni, la ora 12. EON a oprit furnizarea de gaz către Colterm din cauza unor facturi neachitate, în valoare de 70 de milioane de lei. Miercuri, timișorenii au fost informați că s-a semnat un nou contract de furnizare de gaz și că ar putea primi căldură chiar în acea seară. Negocierile au eșuat, însă Dominic Fritz nu s-a deranjat să anunțe asta decât joi dimineață. Tot ieri, dar la prânz, timișorenii au fost iar informați că vor primi apă caldă și căldură în câteva ore, după ce  Colterm a reușit să semneze un contract cu Tinmar Energy.

Deși de atunci s-au scurs circa 17 ore,

"Este normal să comunicăm. S-a primit gazul mult mai târziu decât era programat. Sistemul e foarte mare și s-a răcit mai mult decât era așteptat. Din cauza vremii, s-a răcit foarte mult și sistemul e foarte mare. Peste noapte, ne-am axat să alimentăm spitalele. Astăzi începe furnizarea căldurii în tot orașul, de la Nord înspre Sud", a explicat directorul Colterm, Cristian Mîțu, pentru știripesurse.ro.

Fostul viceprimar al Timișoarei, Dan Diaconu, arată cum s-au dublat datoriile Colterm în doar un an de administrație Fritz.

Între timp, datoriile Colterm s-au dublat sub administrația Fritz, iar compania a fost băgată în insolvență. Pentru că povestea grelei moșteniri continuă în spațiul public, pornită pe diverse canale, de către cei ce ar trebui să vorbească mai puțin acum și să se străduie ceva mai mult să găsească soluții pentru oamenii ce îngheață.

pentru că povestea e în continuare rostogolită prin grafice frumos colorate și tabelașe

m-am gândit să vă desenez și eu un grafic după ce astăzi am citit cu stupefacție datele, obținute cu greu, din interiorul Coltermului unde s-a așternut o omertă foarte dură.

Guvernul a intervenit astăzi, în limita atribuțiilor pe care le are, și timișorenii vor putea avea din nou pentru o perioadă căldură și apă caldă, sper. Asta însă nu scuză în nici un fel ce s-a întâmplat la Colterm în acest an și nici deciziile greșite și infantile luate. Suntem în continuare toți dispuși la un efort comun, la orice soluție se ivește. Decența însă obligă pe cei ce au greșit fundamental să tacă.

Colterm a fost o companie într-o situație foarte grea, un bolovan pentru orice administrație, dar un bolovan ce a trebuit să fie cărat, pentru oameni. Niciodată nu a fost însă într-o situație atât de catastrofală.

PS: nici un leu din acest grafic nu este parte a "moștenirii". Toate sunt sume facturate, sau primite ca amendă - penalitate anul acesta. Cifrele nu sunt "la virgulă", pentru că mi-ar fi fost imposibil să le prezint.

PPS: Din cele 300 de milioane istorice ar mai fi rămas 130, dacă noua administrație nu ar fi respins planul de restructurare în raport cu Ministerul Finanțelor. (punct scos de pe ordinea de zi la AGA Colterm din mai)", scrie Dan Diaconu pe facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.