Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia Trump atacă în apel blocarea ordinului executiv privind migraţia

Administraţia preşedintelui Donald Trump a atacat din nou joi în apel suspendarea ordinului executiv cu privire la migraţie, care interzice temporar accesul refugiaţilor şi cetăţenilor din şase ţări musulmane în SUA, relatează AFP, potrivit agerpres.

Apelul a fost depus de Ministerul Justiţiei în faţa unei Curţi de Apel care acoperă 15 districte federale din vestul ţării.

Baie de sânge în Pakistan. Zeci de victime după un nou atentat terorist

Aceeaşi instanţă s-a pronunţat deja cu privire la apelul la primul proiect revizuit al ordinului executiv, aducând un prim afront în justiţie preşedintelui republican, implicat într-o laborioasă bătălie politico-judiciară.

Judecătorul federal din Hawaii, Derrick Watson, prelungise miercuri ordinul de blocare a 'Muslim Ban', pronunţat la 15 martie şi transformat într-un ordin preliminar.

Acest tip de decizie nu are, în general, o dată de expirare, a explicat procurorul general al Hawaii, Doug Chin. Aceasta înseamnă că administraţia Trump nu va putea pune în aplicare acest ordin executiv revizuit, semnat la 6 martie de preşedinte atât timp cat este contestat în instanţa de judecată.

Hawaii este primul din multele state ale SUA care a angajat urmăriri judiciare împotriva acestui ordin, care închide frontierele în faţa refugiaţilor din lumea întreagă şi suspendă acordarea de vize timp de 90 de zile pentru cetăţenii din Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen, şase ţări predominant musulmane.

Citeşte şi: EPAVA feribotulul Sewol a fost scoasă din adâncuri la trei ani după tragedie - VIDEO

O primă versiune a ordinului, semnată în 27 ianuarie, fusese deja suspendată în 3 februarie de un judecător din Seattle (nord-vest), decizie validată ulterior în 9 februarie de o Curte de Apel federală din al 9-lea circuit din San Francisco - aceeaşi care trebuia să examineze un al doilea apel eventual al guvernului.

Guvernul american a făcut deja apel în 18 martie la o altă suspendare parţială a ordinului revizuit de către un judecător federal din Maryland, apel care va fi dezbătut de o Curte de Apel federală din Richmond (Virginia).

Administraţia preşedintelui Donald Trump a promis să-şi continue demersul până la Curtea Supremă dacă va fi necesar.

Cele două versiuni ale acestui decret privind migraţia, dorit de Trump, au fost criticate cu asprime pentru că ele au fost interpretate ca fiind o acţiune îndreptată împotriva musulmanilor dornici să se ducă în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.