Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administratorii cimitirelor din Cluj, obligați să facă triaj observațional de Ziua Morților

antena3.ro
cimitir

Autoritățile din județul Cluj au luat măsuri organizatorice în ceea ce privește Ziua Morților, marcată în 1 noiembrie, când mii de oameni se strâng în cimitire pentru a aprinde lumânări la morminte. Astfel, administratorii cimitirelor sunt obligați să facă triaj observațional, anunță MEDIAFAX.

Decizia a fost adoptată marți de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj.

În ceea ce privește slujbele oficiate în biserici, decizia CJSU stabilește că între enoriași trebuie păstrată o distanță de cel puțin 2 metri, că la intrare persoanele trebuie să își dezinfecteze mâinile și că în interiorul bisericilor este obligatorie purtarea măștii.

Citește și: DNA, lovitură cruntă pentru fostul ministru al sănătăţii. Suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie, în contextul comercializării de bunuri de uz medical .

De asemenea, hotărârea prevede că administratorii cimitirelor sunt obligați să asigure triajul observațional la accesul în cimitir, iar persoanele care prezintă simptome de infecție resperatorie să nu fie lăsate să intre.

„Se interzice prezența la cavou a unui grup mai mare de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii”, se arată în decizie.

Totodată, în hotărârea CJSU Cluj se prevede că administratorii cimitirelor pot limita accesul în situația în care capacitatea cimitirului nu mai asigură posibilitatea respectării normelor de distanțare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.