Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administratorul unei firne de cereale a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 8,5 milioane de lei

bugetul.ro
bani catuse

Procurorii DNA de la Secţia de combatere a corupţiei l-au trimis în judecată, vineri, pe Gheorghe Radu, administrator al unei firme care activează în domeniul cerealelor, pentru fapte de evaziune fiscală în formă continuată şi transmitere fictivă a părţilor sociale, valoarea prejudiciului fiind de 8,5 milioane de lei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SURSE - Liviu Dragnea i-a pregătit întrebarea DECISIVĂ lui Tudorel Toader: când se decide soarta ministrului Justiției

În rechizitoriul transmis judecătorilor, procurorii notează că în perioada iunie 2009 - noiembrie 2010, Gheorghe Radu a înregistrat în contabilitate 730 de facturi fiscale privind achiziţii de cereale şi servicii de transport marfă, emise de cinci societăţi comerciale.

Facturile înregistrate de acesta, mai arată DNA, nu aveau la bază operaţiuni reale, iar valoarea totală a acestora a fost de 46.096.675 de lei.

Ca urmare a acestui demers, a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 8.506.600 de lei, din care 8.449.012 de lei TVA dedus ilegal şi 57.588 de lei impozit pe profit.

În cursul lunii octombrie 2010, în scopul sustragerii de la urmărirea penală, Gheorghe Radu a cesionat în mod fictiv activele şi pasivele firmei pe care o administra unor cetăţeni străini.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 8.514.885 de lei.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor imobile ce aparţin inculpatului. De asemenea, aceeaşi măsură a fost dispusă şi asupra unor sume de bani ridicate de la acelaşi inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.