Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adobe a prezentat o serie de instrumente bazate pe AI

alba24.ro
adobe flash player

Aplicaţiile creative dezvoltate de Adobe vor beneficia pe viitor de aportului unui set de funcţii care au la bază AI generativ, care va crea pe bază de comenzi scrise imagini şi alte forme de conţinut.

Adobe se pregăteşte să intre în hora de nestăvilit a produselor de AI generativ lansate în avalanşă de companiile de tehnologie, în frunte cu Microsoft, de la apariţia lui ChatGPT, pe finalul anului trecut, informează News.ro.

Acum, Adobe a anunţat o serie de instrumente care pot crea conţinut pe baza comenzilor scrise, serie pe care o va promova sub brandul Firefly şi va fi integrată în Photoshop şi celelalte produse de creaţie ale companiei.

AI-ul va putea genera imagini, audio, video, ilustraţii şi modele 3D, toate pe bază de comenzi scrise. În urma comenzii, acesta va returna mai multe sugestii. Utilizatorul va putea alege una dintre acestea sau va putea veni cu propriile modificări, pe care le va dicta în acelaşi fel.

Compania spune că a folosit sute de milioane de imagini pentru antrenarea instrumentelor din seria Firefly, acestea avându-şi originea atât în propriul catalog Stock, cât şi în cadrul domeniilor web publice.

În plus, la un moment dat, utilizatorii vor putea antrena AI-ul cu propriile creaţii, pentru ca acesta din urmă să-şi poată însuşi un stil generativ similar cu cel al autorului.

Unul dintre noile instrumente AI ale companiei poate crea efecte pentru fonturi şi logo-uri, plecând de la schiţe sau mâzgălituri scanate.

Adobe a anunţat cu aceeaşi ocazie Content Authenticity Initiative, un set de reguli prin care compania încearcă să stabilească un standard pentru comportament etic şi transparenţă în ceea ce priveşte creaţiile artificiale. Printre altele, acestea vor păstra un set de tag-uri care vor include diverse informaţii, precum faptul că sunt create cu ajutorul AI-ul.

Unele din instrumentele prezentate sunt disponibile de astăzi în stadiu beta şi pot fi accesate fără abonament Creative Cloud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.