Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Câciu bate cu pumnul în masă, în plină grevă a profesorilor: Situația economică e dificilă, am dat ce s-a cerut

Inquam Photos / Octav Ganea
Adrian Câciu

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a spus că România nu este într-o situație economică extraordinară, dar a găsit resurse pentru a rezolva cererile sindicaliștilor din Educație și afirmă că el crede „că puteam face mai mult și mai la timp”.

Adrian Câciu a spus, după ședința de Guvern, că România este într-un context complicat, în toiul unei greve și a făcut un apel către cadrele didactice pentru a se reîntoarce la clase.

„Dacă cineva nu se va ține de cuvânt în acest angajament oricând lucrurile se pot întoarce în situația în care suntem, dar nu e de dorit acest lucru. Și niciuna din părți nu este în situația de a trata cu superificialitate. Și mai ales Guvernul, pentru că aici e vorba nu numai de cadrele didactice, este vorba de părinți, este vorba mai ales de copii și este vorba de viitorul României”, a spus Cîciu.

Ministrul de Finanțe spune că „puteam face mai mult și mai la timp”.

„Eu, ca ministru de Finanțe, vă spun că eu cred că puteam face mai mult și mai la timp. Am găsit aceste soluții la acest moment și nu numai pentru Educație, dar în primul rând pentru Educație, pentru care s-au adoptat mai multe măsuri. Dar și pentru celelalte familii ocupaționale. Deși situația economică a României nu este una extraordinar de bună. De fapt, situația economică a Europei nu este una bună, dar până la urmă noi suntem puși în aceste funcții ca să găsim soluții pentru societate”, a mai spus ministrul.

Întrebat unde fost găsite aceste resurse, ministrul Adrian Câciu a spus că „am găsit aceste resurse în resursele bugetare de care dispune la acest moment România prin ordonatorii de credite care vor trebui să finanțeze aceste sume”.

Potrivit acestuia, este evident că Guvernul va avea o rectificare „destul de complicată”, dar se va continua prin redistribuirea resurselor și reprioritizarea unor acțiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.