Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Adrian Câciu, în plenul Parlamentului: 'Am moștenit deficite uriașe'

Facebook
Adrian Câciu

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu (PSD), a declarat luni, în plenul Camerei Deputaților, la o dezbatere pe tema situației economiei, că a moștenit „deficite imense” de la fosta guvernare PNL-USR-UDMR.

„Am preluat o sitautie foarte compliata, nu as vrea sa ma refer la ipocrizia celor dinainte, dar situatia complicata inseamna monstenire, deficite imense, datorie publica crescuta, o inflatie care s-a triplat intr-un singur an in 2021 cand era si USR la guvernare, dobanzi care s-au dublat intr-un an tot in 2021. Iata elemente care evoluau ingrijorator.

Am incercat sa echilibram si sa stabilizam Romania. Primul lucru a fost sa-i oferim un buget, ceea ce a condus la predictibilitate, la generarea de incredere in randul investitorilor, iar datele pe primele 3 luni arata ca investitiile straine directe aau crescut cu 9,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Am redus deficitul ESA de la 8% prognozat la 7,1%.

2022 este un an complicat supus unei presiuni inflationiste care nu s-a mai manifestat din 2002 in Romania, care vine din extern, plus criza preturilor la energie, iar conflictul din Ucraina a generat socuri pe lanturile de aprovizionare cu combustibil.

Cresterea economica nu se face din birou, am facut-o cu parteneriat intre Guvern si mediul de afaceri, le multumesc antreprenorilor ca au inteles ca suntem solidari cu acestia. Pachetul de sprijin necesita o presiune pe deficit, de aceea guvernul a luat masura sa reduca cheltuielile bugetare cu minim 10%”, a afirmat ministrul Finanțelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.