Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Curaj, validat de comisiile parlamentare ca ministru al Educației

adrian curaj

Ministrul desemnat pentru portofoliul Educaţiei, Adrian Curaj, a fost validat luni de comisiile parlamentare de specialitate cu unanimitate de voturi.

"Respect legitimitatea Parlamentului, voi fi prezent de câte ori mă solicitaţi. Cercetarea, Inovarea corelate cu Antreprenoriatul reprezintă şansa ca România să se aşeze în rândul ţărilor dezvoltate. (...) Angajamentul nostru este ca în decembrie să venim cu măsurile ce vor fi prezentate în detaliu, atunci când vom avea şi bugetul pe 2016, pentru a avea un plan realist", a afirmat Curaj.

El a spus că foarte importantă este şi vocea cetăţenilor care trebuie ascultată. "Educaţia pentru sănătate, sportul îl vom susţine împreună, dar stau să mă gândesc în ce măsura vom vedea parte a diverselor materii, domenii. Ce frumos ar fi ca elevii să poată să asocieze fizica cu experimentele", a spus ministrul desemnat.

În opinia profesorului Adrian Curaj, extrem de importantă este şi formarea profesorilor şi formarea iniţială prin programe universitare. Curaj a spus că este nevoie de programe de investiţii mai ales în şcolile din mediul rural, iar şcolile să fie aduse la un standard minim de calitate.

"Cred că dacă nu gândim la corelarea învăţământului cu cerinţele pieţei muncii facem o mare greşeală", a afirmat profesorul universitar. El a subliniat necesitatea atragerii şi menţinerii talentelor, inclusiv talentul şi expertiza diasporei. De asemenea, coerenţa inovării trebuie susţinută, spune Curaj, şi prin mediul privat.

"Voi lupta cât se poate, n-am termen, pentru un buget cu sens la cercetare. (...) Mă voi lupta cu toate armele posibile şi cu sufletul şi cu mâinile, pentru un buget cu sens. (...) Spuneam că trebuie o creştere majoră a bugetului de 0,24% a bugetului cercetării. Poate 1% nu reuşim să facem anul ăsta, dar dacă reuşim să atragem un plus de 0,12%, ceea ce înseamnă un plus cu 50%", a afirmat Curaj referindu-se la bugetul alocat Cercetării.

El a spus că ARACIS, dar şi "multe alte instituţii" trebuie să treacă printr-un efort "mare" de transformare instituţională. "ARACIS trebuie să îşi găsească forma de a creşte şi sunt convins că va creşte", a spus ministrul desemnat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.