Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Mititelu spune că a pierdut la ÎCCJ numele Universitatea Craiova; Rotaru: Mititelu a pierdut marca cu leul

Adrian Mititelu

Adrian Mititelu a declarat, vineri seară, că a pierdut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie numele Universitatea Craiova şi că gruparea CSU nu a fost parte din proces. În replică, patronul CSU Craiova, Mihai Rotaru, a afirmat că Mititelu a pierdut "marca cu leul". "Am pierdut numele Universitatea Craiova. S-a considerat că acest club de drept privat al lui Badea deţine notorietatea. Ei nu au câştigat nimic, nu are nicio treabă cu palmaresul, cu leul, nici dacă am fi câştigat marca asta nu puteam folosi numele de Universitatea, nici echipa din Liga 1 nu poate folosi numele de Universitatea. Efectiv numele nu putem să-l avem noi la OSIM. Eu m-am judecat cu clubul sportiv al lui Badea, CS U nu e parte din proces. Echipele de fotbal nu se pot numi Universitatea sau Academia. Nu are legătura cu sigla sau cu palmaresul. Noi ne numim U Craiova, ei se numesc CS U Craiova. Continuitatea echipei şi celebra siglă cu leul nu au făcut obiectul acestui proces şi deocamdată se află la noi”, a spus Adrian Mititelu la Digi Sport.

Patronul CSU Craiova, Mihai Rotaru, a declarat tot la Digi Sport că Mititelu a pierdut "marca cu leul". "Sunt aceleaşi dezinformări ale lui Mititelu. Astăzi domnul Mititelu a pierdut marca cu leul. Aceasta aparţine Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Motivul pentru care a pierdut-o e simplu: clubul nostru e continuatorul Universităţii din '83, a Universităţii din '48. De luni, el nu va mai putea folosi nici marca cu leul, el a revenit la clubul mamă: Clubul Sportiv Universitatea Craiova", a afirmat Rotaru.

Potrivit gsp,ro, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins apelul făcut de Adrian Mititelu şi a menţinut decizia Curţii de Apel şi a Tribunalului Bucureşti în procesul ce are ca obiect numele "Universitatea". Cele două au anulat dreptul de proprietate al lui Mititelu asupra numelui FC Universitatea Craiova. Astfel, Adrian Mititelu a pierdut în mod definitiv dreptul asupra acestuia în favoarea clubului CS Universitatea Craiova. "Am pierdut numele de Universitatea Craiova. Instanţa a respins recursul. Nu mai comentez. S-a considerat că CS U Craiova are notorietatea, dar asta nu înseamnă că are palmaresul şi tot. Nu înseamnă nimic. Ei oricum nu pot folosi numele ăsta, pentru că nu mai ai dreptul ca o societate comercială să o denumeşti Universitatea.

Nu există nici o echipă în România cu numele de Universitatea Craiova. Noi suntem FC U Craiova, iar ei Clubul Sportiv U Craiova SA, tocmai din acest motiv. Eu acum, în Liga a 4-a, mă numesc U Craiova SA. La palmares nu au nici o şansă, pentru că acolo ţine de continuitate", a zis Adrian Mititelu TV Digi Sport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.