Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Mutu - Cred că după numărul ocaziilor meritam cele trei puncte în meciul cu Olanda

www.gsp.ro
Adrian Mutu

Selecţionerul echipei naţionale de tineret, Adrian Mutu, a declarat, miercuri seara, la finalul partidei cu Olanda (scor 1-1) din debutul Campionatului European U21, că România ar fi meritat să câştige cele trei puncte ţinând cont de numărul de ocazii.

"E un rezultat bun pentru că plecam cu şansa a doua şi la început foarte puţini ne dădeau vreo şansă de a scoate un punct. La realitatea din teren, şi nu glumesc, meritam mai mult. Echipa a jucat ce mi-am dorit, dar nu numai în această seară, ci de când am venit aici. Azi băieţii au avut o poziţionare perfectă în teren după părerea mea. Dar ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost atitudinea, dorinţa de care au dat dovadă şi tupeul cu care au atacat. Pentru că nu am făcut doar să ne apărăm, am şi atacat şi în repriza a doua pe final chiar puteam să câştigăm acest meci. Cred că după numărul ocaziilor meritam cele trei puncte în meciul cu Olanda", a spus Mutu într-o conferinţă de presă online.

Selecţionerul este de părere că Andrei Ciobanu, autorul golului României, poate să execute loviturile libere mai bine decât o făcea el când era jucător. "Ciobanu poate şi sper bată loviturile libere mai bine decât mine. Sper să ne bucure la fiecare meci cu asemenea goluri. Nu ştiam cine execută şi chiar am strigat de pe margine să bată Ciobanu, i-am spus că o să dea gol. Şi mă bucur că am avut gura aurită", a afirmat tehnicianul.

Mutu a explicat că fundaşul Denis Ciobotariu nu este vinovat pentru golul înscris de Olanda. "Ciobotariu nu a pierdut omul din marcaj la golul olandezilor. Adversarul a reuşit să anticipeze o minge, care venea căzută, e o chestiune de milisecunde. Deci eu nu-l consider pe Ciobotariu vinovat la gol. Normal că toţi putem face mai mult, dar uneori trebuie să recunoaştem că adversarul e mai bun", a precizat selecţionerul.

Referitor la meciul următor, cel cu Ungaria, Adrian Mutu a afirmat: "Nu ne considerăm favoriţi cu Ungaria, nici nu vreau să mă gândesc cine e favorit. Diferenţa o face atitudinea din teren. Nu am venit aici în vacanţă, am venit să punem probleme oricărui adversar. Ne vom juca fiecare şansă, chiar dacă suntem cotaţi cu şansa a treia. Totul se decide pe teren".

Echipa naţională de fotbal Under-21 a României a terminat la egalitate cu echipa similară a Olandei, 1-1 (1-1), în meciul său de debut în Grupa A a Campionatului European de tineret 2021, miercuri seara, pe Stadionul Uj Bozsik din Budapesta.

Sâmbătă, în al doilea său meci la EURO U21, România va înfrunta echipa Ungariei, tot pe stadionul Uj Bozsik, de la ora 19:00, pentru ca pe 30 martie să întâlnească formaţia Germaniei, pe aceeaşi arenă (19:00).

Faza grupelor va avea loc în perioada 24-31 martie, iar primele două clasate în fiecare grupă se vor califica la turneul Final 8, care e programat între 31 mai şi 6 iunie, în aceleaşi ţări, Slovenia şi Ungaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.