Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase ANUNȚĂ EȘECUL PSD la prezidențiale: Alianța PSD-ALDE va lua o decizie pe grabă la un moment dat și riscurile vor fi pe măsură

libertatea.ro
nastase-adrian

Fostul premier Adrian Năstase anunță că PSD ar putea eșua la alegerile prezidențiale, din cauza lipsei unei viziuni, dar și a unei acțiuni coordonate în ceea ce privește selectarea unui candidat apt să îl învingă pe Klaus Iohannis în cursa pentru Cotroceni.

„În urmă cu un an spuneam că Congresul PSD ar fi trebuit să gândească o strategie pentru alegerile prezidenţiale. S-a pierdut momentul pentru a demara o evaluare în legătură cu profilul unui candidat, cu analiza alegătorilor. În mod evident, s-a schimbat profilul alegătorilor, tinerii privesc altfel viaţa publică şi cea politică. Care sunt mesajele pentru ei? Care sunt liderii politici din zona partidului care să se adreseze acestui segment de electorat?

Alianța PSD-ALDE va lua o decizie pe grabă la un moment dat și riscurile vor fi pe măsură. Vom vedea care este trendul la alegerile europarlamentare. PSD-ul, dar și ALDE vor concura cu listele unor partide a căror conducere va încerca să plece în exil la Bruxelles și liderii acestor formațiuni parcă vor toți să emigreze.

În țările occidentale, listele sunt formate de obicei din oameni politici care și-au terminat cariera internă sau din tineri care vor să se perfecționeze. Dar, cei mai importanți lideri politici nu pleacă la Bruxelles. Lucrurile se întâmplă aiurea și se vede o deprofesionalizare generală, se vede în administrație o scădere a competențelor și de aici apar blocaje în activitatea internă.

O campanie interesantă ar putea fi lansată în jurul ideii de a-i aduce înapoi pe cei care au plecat în străinătate. Ar fi importantă câștigarea încrederii în interior, în viața politică, în redarea speranței pentru foarte mulți. În aceste condiții, de ce să aducem în țară migranți din Siria, când am putea aduce o parte din cei 4 milioane de români care au plecat în exterior? De ce să aducem vietnamezi la muncă, când putem să regăsim forța necesară, resursele pentru a lansa proiecte de investiții importante și la nivelul statului și la nivel privat?

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă

Foarte mulți vorbesc zilele acestea despre poeziile lui Eminescu. Eu recitesc adesea articolele lui de publicistică și mi-a rămas în minte unul din textele lui: Patriotismul, cu toate acestea, nu este iubirea tărânii, ci iubirea trecutului. Fără cultul trecutului nu există iubire de ţară.”, conchide pentru Q Magazine Adrian Năstase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.