Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase: 'Falanga pedelistă din PNL, sprijinită de Iohannis, va incăleca ce a mai râmas din vechiul PNL si va forma un nou partid prezidential'

politiknews.ro
Adrian Năstase

Adrian Năstase, fost premier şi fost lider PSD, analizează zbaterile interne din PNL şi cursa pentru preşedinţia partidului, între Cîţu şi Orban. Năstase analizează pe scurt istoria zbuciumată a liberalilor după 1990, mereu o "anexă" a altor formaţiuni mai puternice. Fostul premier este de părere că tabăra fostului PDL din interiorul PNL, coordonată de Klaus Iohannis, încearcă să pună mâna pe partid.

"„Nimic nu se pierde, totul se transformă”. Un exemplu bun il reprezintă nucleul PDL din interiorul PNL, care se regrupează pentru a prelua conducerea formatiunii, la congresul din septembrie.

Istoria liberalilor, după Revolutie, a fost destul de nefericită. In ’92, nu au intrat in noul parlament, in ’96 erau controlati de tărănisti. In 2000, au incheiat un acord parlamentar cu PSD, acord pe care l-au rupt după câteva luni. Apoi au intrat sub controlul PD-ului „de stanga”, al lui Băsescu, in timp ce vechiul liberal si urmas al Brătienilor, Theodor Stolojan, isi pregătea capitularea celebră din 2004.

După 2004, PD si PNL au trăit o frumoasă poveste de dragoste care a durat vreo doi ani. Ulterior, pentru a ramane la guvernare, liberalii au facut o intelegere cu PSD. După alegerile din 2008, ei au vrut sa aiba in continuare premierul, desi intelegerea cu Psd era ca partidul cu mai multe mandate sa desemneze seful guvernului. Pentru ca au tergiversat, incercand sa santajeze Psd, Basescu a facut o intelegere cu Geoana, care a devenit presedintele Senatului, si l-a pus pe Boc premier. A urmat o alta istorie de dragoste cu PSD, cand Ponta si Crin Antonescu au creat USL. Proiect care nu a rezistat tentatiei candidaturii la presedintie.

In sfarsit, PNL a putut sa reintre in succesiunea Bratienilor, alegandu-l ca presedinte pe Iohannis, presedintele Forumului democrat al germanilor din Romania. Corect, pentru că marile familii, periodic, decid să aduca sânge proaspăt in genealogiile lor. In timp, pentru a-si pastra puritatea ideologica,PNL i-a preluat pe toti locotenentii lui Băsescu.

Urmeaza faza finală, falanga pedelistă din PNL, sprijinită de Iohannis, va incăleca ce a mai râmas din vechiul PNL si va forma un nou partid prezidential. Receptia va avea loc la Conacul Bratianu de la Florica iar ideolog sef al noii conduceri va fi Florin Roman, tinand seama de experienta sa la Romarm, Avas si Eximbank", scrie Adrian Năstase pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.