Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase iese la rampă: Semnal extrem de important pentru PSD

Fostul prim-ministru Adrian Năstase afirmă că este "trist pentru PSD" faptul că, "în urmă cu un an, spera să aibă şi preşedintele şi primul ministru, iar acum nu mai are nici măcar conducerea guvernului", el considerând că este "posibil" ca fostul comisar european Dacian Cioloş "să fie propus pentru prima echipă" de guvernare.

Citește și: Cotroceniul, acuzat de trădare

"În ceea ce priveşte soluţiile imediate, nu are rost să ne gândim la alegeri anticipate parlamentare (inclusiv în varianta simultană cu cele locale). Cel puţin din motive tehnice. De aceea, o soluţie probabilă pentru formarea unui nou guvern, în condiţiile în care Liviu Dragnea nu a făcut o propunere de candidat de premier în numele unei coaliţii majoritare, este repetarea modelului din 1991 - guvernul Stolojan (din care am făcut parte, alături de Mircea Ionescu Quintus), într-o formulă de mare coaliţie condusă de un tehnocrat, guvern care avea ca mandat organizarea alegerilor parlamentare din 1992 (iniţial gândite a avea loc în 6 luni; până la urmă organizate după un an).

Citește și: Reacție dură a PSD după negocierile dintre Klaus Iohannis și societatea civilă: Veroșii beneficiari

Posibil ca Dacian Cioloş să fie propus pentru prima echipă; dacă nu va fi votat se va căuta un alt candidat cu acelaşi profil. Trist pentru PSD este faptul că, în urmă cu un an, spera să aibă şi preşedintele şi primul ministru, iar acum nu mai are nici măcar conducerea guvernului. Probabil că există însă o strategie pentru câştigarea alegerilor din 2016", a scris fostul lider al PSD, Adrian Năstase, vineri, pe blogul personal.

Citește și: Textul VIRAL care circulă printre manifestanți în a patra seară de proteste

Într-o postare care se intitulează "Alternativă sau aventură?", fostul premier spune că nu a fost niciodată "adeptul revoluţiilor, deşi poate, uneori, ele sunt necesare".

"Revoluţiile dezvoltă, de obicei, violenţă, generează răni, încercând să găsească soluţii. Cicatrizarea acestor răni ia timp, iar vindecarea lor durează mai multe generaţii. Prefer schimbările prin reforme, aşa cum un medic tratează simptomele fiecărei boli, în parte şi pe rând. (...) Sigur, in stradă, acum, sunt mulţi tineri educaţi, mulţi dintre ei pot face distincţia dintre bine şi rău, dintre metropolă si colonie, ei pot înţelege miza extraordinară a stabilităţii statului român, in condiţiile instabilităţii din zonă. Sunt sigur că ei au informaţii despre acţiunile 'Mişcării Ocupy' sau despre cele ale 'indignaţilor' din diferite ţări. Este important, de aceea, după părerea mea, ca acţiunile din stradă nu să susţină o Utopie, ci să genereze o alternativă. O alternativă şi nu o aventură", subliniază Adrian Năstase, în comentariul de pe blogul său.

Citește și: Adrian Despot vorbește despre întâlnirea cu Klaus Iohannis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.