Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase îl bagă ÎN CORZI pe Liviu Dragnea: A introdus delictul de opinie în PSD. E de neînțeles

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Adrian Năstase

Fostul premier Adrian Năstase l-a criticat pe Liviu Dragnea pentru modul autocrat în care conduce PSD. În opinia acestuia, în PSD a fost introdus delictul de opinie. În cadrul unui interviu acordat pentru Adevărul, fostul premier a vorbit și despre amnistie și grațiere.

„Un partid mare nu poate să funcţioneze cu un singur punct de vedere. E de neînţeles cum un partid la guvernare, în loc să adune oameni, să adauge primari, consilieri, elimină felii de partid, ceea ce duce la o limitare a forţei lui. (...) O greşeală pe care o face PSD în momentul de faţă e că a introdus în funcţionarea sa delictul de opinie.

Un partid mare nu poate să funcţioneze cu un singur punct de vedere. E de neînţeles cum un partid la guvernare, în loc să adune oameni, să adauge primari, consilieri, elimină felii de partid, ceea ce duce la o limitare a forţei lui. În aceşti doi ani de guvernare, România nu a făcut o reformă a Justiţiei aşa cum trebuie, nu a fost repornită şi finalizată reforma Constituţională. Formula de regim semi-prezienţial este dăunătoare. E o maşină cu doi şoferi, cu două volane, fiecare conduce în fiecare direcţie. Iohannis spune că a aşteptat-o pe Viorica Dăncilă să se prezinte la el. Dar ce, Viorica Dăncilă e salariată la Cotroceni? E o formă de umilire. Cotroceniul nu reprezintă Mecca. (...) Ne întoarcem la delictul de opinie. E o greşeală pe care Liviu Dragnea o face.

Citește și: Viorica Dăncilă confirmă HAOSUL: Pensiile românilor ar putea să NU crească de la 1 ianuarie .

El ar fi trebuit să ia lucrurile din scrisoare şi să le pună în discuţie. Lucrurile de acolo erau necesare pentru revigoarea partidului. În loc să se facă o restrcuturare a Guvernului, s-a mers pe ideea de remaniere. Am scris: dacă veţi face remanieri, îl faceţi pe Iohannis arbitrul jocului, ceea ce s-a întâmplat. Trebuia modificat programul de guvernare. Nici Vechiul Testament nu a rămas imuabil. Venţi şi cu un mesaj pentru Europa, pentru că nu puteţi să ignoraţi complet rezoluţia de la Bruxelles. Acum, o să fie pusă rezoluţia la congelator. Un vot în Parlament era o ocazie de a face amnistie şi graţiere în interiorul partidului. Nu poţi veni să vorbeşti despre amnsitie pentru întregul popor, când nu elimini oameni în propriul partid. Trebuie făcut un efort la nivelul unui grup de înţelepţi în partid", a declarat Adrian Năstase pentru Adevărul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.