Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase, mesaj de SUSŢINERE pentru Tudorel Toader, critici dure pentru contestatarii legilor justiţiei

adrian nastase

Modificările la legile justiţiei, lăudate de fostul premier, Adrian Năstase. Într-o postare pe blogul personal, Năstase îl felicită pe ministrul justiţiei pentru profesionalism, dar, spune el, şi "pentru umor". Fostul premier nu are însă numai cuvinte de laudă. Într-un amplu articol, el îi taxează dur pe cei care au criticat recentele propuneri la Legile Justiţiei. "idica vocea acum cei care au adus schimbari, dupa 2004, in sensul politizarii acestui sistem. Sau cei care umblau noaptea prin birourile Sipa pentru a obtine elemente de santaj impotriva unor magistrati.", susţine fostul premier.

Citeşte şi: ALDE, o nouă LOVITURĂ pentru Remus Borza după EXCLUDEREA din partid

"Mai intai, vreau sa-l felicit pe ministrul Tudorel Toader. Pentru seriozitate si profesionalism in abordarea nevoii de modificare a legilor justitiei. Dar si pentru umor. Ideea de a propune numirea procurorului general de catre Senat, pentru a raspunde ingrijorarilor ambasadei americane, mi s-a parut remarcabila.", scrie fostul premier pe blogul personal.

Fostul preşedinte social-democrat ridică însă şi unele semne de întrebare şi taxează aspru criticile aduse propunerilor de la Legile Justiţiei care au fost făcute în spaţiul public.

"Intrebarea este daca prin astfel de modificari, precum cele propuse, se raspunde corect unor disfunctionalitati evidentiate in ultimii ani in sistemul de justitie. Unii politicieni sau analisti, incapabili sa analizeze cu seriozitate aceste propuneri, au acuzat ca „ne intoarcem la justitia din timpul Nastase-Stanoiu”. De ce nu la perioada Nastase- Diaconescu? Pentru ca, in ultima perioada a guvernarii 2001-2004, ministru de justitie a fost Cristian Diaconescu.

Citeşte şi: Florin Jianu (CNIPMMR) lansează acuzaţii BOMBĂ: 'Guvernul NU mai are bani...'

Sigur, ca in acei ani au fost si multe greseli. Tocmai trecusem de perioada CDR in care, spre exemplu, SIPA intrase in subordinea directa a ministrului justitiei („prietenii stiu de ce”). In final, am corectat si povestea asta. Dar, revizuirea din 2003 a Constitutiei, legea transparentei averilor, reglementarea conflictului de interese, legile justitiei – in general, crearea PNA, finalizarea in 2004 a negocierilor cu Comisia europeana pentru capitolul JAI (Justitie si Afaceri interne) au insemnat progrese importante in acest domeniu.", continuă Adrian Năstase.

Năstase continuă şi susţine că va prezenta chiar şi documente pentru a-şi demonstra afirmaţiile. În final, însă, fostul premier nu i-a uitat nici pe protestatarii din Piaţa Victoriei.
" Sigur,  ridica vocea acum cei care au adus schimbari, dupa 2004, in sensul politizarii acestui sistem. Sau cei care umblau noaptea prin birourile Sipa pentru a obtine elemente de santaj impotriva unor magistrati. Chiar vreti sa ma convingeti ca sistemul introdus de Macovei si Basescu, prin care procurorul general si procurorul sef DNA erau desemnati de doi reprezentanti ai executivului (ministrul justitiei propunea si presedintele numea) era mai putin „politizat” decat cel prevazut la finele guvernarii Nastase (CSM propunea si presedintele numea)? Sper ca la cei care sustin asa ceva nu este o problema de neuroni.
Imi propun sa va prezint cateva documente din care sa intelegeti diferenta intre starea justitiei la finalul mandatului meu de premier  si felul  in care au transformat justitia Basescu si Macovei (cu complicitatea unor Barrosso sau Catherine Day) pentru a o folosi impotriva adversarilor politici. Vreti sa ramaneti cu un sistem ce a fost marcat de numeroase abuzuri sau sunteti capabili sa va antrenati intr-o discutie serioasa, profesionista, pe aceste chestiuni.? La o astfel de discutie pot participa, desigur, si cei care ies sa-si plimbe, seara, cainii in piata din fata Guvernului.", conchide fostul premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.