Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase, război total cu Raluca Prună: 'Prin indolenţa ei, face excese'

adrian nastase

Adrian Năstase intervine brutal în scandalul legii suspendate de către Guvern, conform căreia deţinuţii nu vor mai beneficia de scădere din pedeapsă dacă vor executa cărţi ştiinţifice. Fostul premier o face praf pe Raluca Prună într-un text scris pe propriul blog, dar nici parlamentarii nu scap de vorbele grele ale fostului lider PSD. Năstase crede că aleşii ar fi trebuit să o ia la rost pe Raluca Prună după ce aceasta a decis suspendarea legii până în spetembrie.

Citeşte şi: Victorie uriaşă în Liga Campionilor pentru HCM Baia Mare

"Principala problema a Romaniei – criza cartilor scrise in puscarii – a fost, in sfarsit, rezolvata. Cel putin pentru moment. Biblioteca nationala, impreuna cu alte institutii de cultura – ministerul justitiei, de exemplu – au organizat un fel de Gaudeamus al puscariilor iar GDS a organizat o dezbatere nationala la care au participat si intelectualii lui Basescu dar si autorii manuscriselor de sertar din perioada comunista. Concluzia a fost clara – competitia din puscarii omoara lucrari serioase si, oricum, in societatea noastra capitalista, trebuie sa existe o diviziune clara intre cei care gandesc si cei care muncesc fizic. De aceea, ministerul justitiei, referindu-se la art 136 din Legea de executare a pedepselor din 2013, a invocat propria culpa in ceea ce priveste excesele privitoare la aplicarea art 96 si a cerut abrogarea articolului ceausist respectiv. Ca sa fie clar, art 187 stabilea ca guvernul in termen de 6 luni de la intrarea in vigoare a legii, sa adopte, prin hotarare, Regulamentul de aplicare a legii, deci inclusiv conditiile in care se puteau scrie si valida lucrari in puscarii. Ministerul justitiei este de vina, in opinia mea, pentru acest scandal, pentru excesele si abuzurile din ultimii ani in legatura cu elaborarea acestor lucrari. Ministerul avea datoria sa initieze hotararea de guvern care sa stabileasca regulile de aplicare a art. 96.

Vezi şi: Scandalul dintre Rareş Bogdan şi Grigore Cartianu și-a consumat un nou episod, dar la tv

Daca am fi avut parlament, probabil ca parlamentarii ar fi cerut socoteala ministerului (ministrului) justitiei pentru faptul ca, prin indolenta sa, s-a ajuns la aceste excese (vezi atentionarea pe care am facut-o inca din luna mai 2015). Solutiile erau simple – intrebari pentru ministru, interpelari, motiuni simple, etc. Sigur, neavand parlament, aceste solutii nu puteau fi aplicate. Asa incat, a fost necesara gasirea unei variante macoveiste – „Jos intelectualii”, „Noi muncim, nu gandim”. Astfel, in acest an sabatic, o problema complicata a fost rezolvata, de guvern, cu inteligenta tehnocrata, pe formula filozofului sceptic – atunci cand nu ai solutie la o intrebare, suspenzi raspunsul. Si apoi continui guvernarea", e atacul lui Năstase.

Citeşte şi: Stratfor: România se unește cu Moldova, Rusia se va destrăma

Fostul premier a beneficiat de această lege. A scris atunci când se afla după gratii şi astfel şi-a mai scurtat şederea în închisoare.

Citeşte şi: Dezvăluiri șocante ale serviciilor secrete germane: Teroriştii ISIS sunt între refugiați

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.