Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase surprinde: De ce aştepta scrisoare de mulţumire de la fostă şefă ÎCCJ şi ce spune despre Kovesi

nastase_07_1d0985bf5d

Adrian Năstase a comentat, într-un interviu pentru Antena 3, situaţia de la DNA şi faptul că Laura Codruţa Kovesi refuză să meargă la audieri la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009. Fostul premier afirmă că soluţia este în Parlament.

"Este o poveste simplă. Parlamentul este cel care stabileşte legile", a declarat Năstase, sugerând că parlamentarii nu trebuie să se plângă, ci să modifice legile.

Vezi şi: Năstase, previziune sumbră pentru Tudose: 'Din toamnă vor începe problemele'

Năstase nu îl uită nici pe procurorul Doru Ţuluş, dar afară de la DNA de Kovesi. "Îl văd acum pe Ţuluş, mare victimă. Să fim serioşi! I-am trimis zeci de cereri pe care le-a respins fără să le citască", a mai declarat fostul premier.

În acest context, Adrian Năstase a ţinut să transmită un mesaj şi despre Livia Stanciu, fostul preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în prezent judecător la Curtea Constituţională. Fostul lider PSD este de părere că aceasta ar trebui să-i fie recunoscătoare pentru pensia mare pe care o are. "Când s-a pensionat, mă aşteptam ca Livia Stanciu să îmi trimită o scrisoare de mulţumire pentru că eu am promovat legea în 2004", a mai explicat Năstase.

Vezi şi: Adrian Năstase îl analizează pe Dragnea: 'Nu sunt de acord cu multe dintre deciziile lui'

Fostul premier a comentat şi cea mai recentă anchetă DNA de la Guvern şi faptul că procurorii au sesizat Parchetul General după ce Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul a emis un comunicat despre descinderile DNA. Năstase a declarat că i se pare anormal ca persoanele acuzate să nu poată oferi explicaţii publice.

"Este a doua încercare pe care DNA-ul o face pentru a se impune, pentru a face să prevaleze cumva poziția sa în relația cu Guvernul. Prima a fost ancheta referitoare la OUG 13 și acțiunile orientate spre examinarea problemelor nu atât de legalitate, cât de oportunitate, ceea ce este normal", a mai declarat Adrian Năstase, în interviul de la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.