Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase: 'Ucraina are tot interesul să intre și Republica Moldova în zona de conflict'

insider.com
moldova-rusia

Fostul premier și ministru de externe Adrian Năstase a declarat marți seară, la Antena 3 CNN, că ucrainenilor le-ar conveni să se extindă conflictul și în Republica Moldova.

Întrebat cum comentează schimbul de replici Moscova - Chișinău pe tema trupelor din Transnistria, Năstase a răspuns:

„Dincolo de discursuri, noi ar trebui sa fim extrem de ingrijorati. Si inainte de '89 razboaiele reci se asezau, erau grevate pe anumite conflicte, uneori intre proxy, intermediari, dar in price caz consumau munitie. Noi suntem din pacate langa o astfel de zona fierbinte, de conflict militar. Noi vedem un interes al ucrainenilor de a largi zona de conflict, au tot interesul sa largeasca si sub un anumit aspect le-ar conveni ca si Republica Moldova sa intre sub zona fierbinte.

Conteaza si daca Republica Moldova vrea sa aiba un statut de neutralitate. Dna Gavrilita spunea ca neutralitatea reprezinta baza guvernarii de la Chisinau. Ultimele abordari ale presedintelui Maia Sandu arata intr-un anumit fel ca R.Moldova incearca sa intre sub o umbrela diferita, sa renunte la neutralitate, considerand ca neutralitatea nu o poate apara de un pericol venind din Transnistria sau de la rusi. Aici serviciile noastre de informatii trebuie sa inteleaga ce vor cei de la Chisisau. Pana la urma Rusia joaca dupa semnalele primite de la Chisinau”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.