Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Porumboiu, martor în dosarul lui Arsene, reacționează la informațiile de la DNA: Ce spune despre jurnalistul Dan Turturică

www.gsp.ro
Adrian Porumboiu

Omul de afacei Adrian Porumboiu, fost patron al echipei de fotbal FC Vaslui, reacționează la informația că a fost martor la o discuție invocată de DNA în dosarul liderului  PSD Neamț, Ionel Arsene. Porumboiu afirmă că în discuția la care a participat, în 2013, la Hotel Caro din București, nu s-a menționat numele jurnalistului Dan Turturică, redactor-șef al ziarului „România liberă” la acea dată, în prezent coordonatorul site-ului Digi 24.

Vezi și: Lovitură de teatru la DNA: Arsene i-a spus lui Pinalti că fostul redactor-șef al ziarului 'România liberă', în prezent la digi24.ro, ar intermedia o mită

DNA s-a adresat Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă a președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene. Judecătorii l-au plasat sub control judiciar pe politician. În motivarea deciziei sunt enumerate și argumentele aduse de DNA. Astfel, Ionel Arsene s-a oferit ca, în schimbul a 100.000 de euro de la Gheorghe Ștefan, „să-i lichideze” acestuia rivalul Tărâță pe două căi: 1. Să dea o parte din bani lui Horia Georgescu, președinte ANI, care să-l declare incompatibil pe Culiță Tărâță; 2. Să dea altă parte din bani redactorului-șef al României Libere, care să publice articole denigratoare la adresa lui Culiță Tărâță.

Informațiile ar fi provenit dintr-un denunț al lui Gheorghe Ștefan, iar aspectele legate de Turturică și Georgescu i-ar fi fost relatate acestuia de Arsene. Discuțiile ar fi avut loc în 2013, la Hotel Caro, în prezența lui Adrian Porumboiu. Acesta din urmă, deși recunoaște că a participat la discuția despre Tărâță, neagă că în prezența sa s-ar fi menționat vreo sumă de bani sau numele lui Turturică și Georgescu. Porumboiu a oferit un interviu pentru tolo.ro.

Vezi și: Dan Turturică, coordonatorul site-ului Digi 24, denunță o campanie de denigrare după ce a fost menționat într-un dosar DNA

Fragment din interviu:

-La acea masă s-a discutat despre bani?
-Nici vorbă!

-Sunteți sigur? Au trecut, totuși, din 2013, cinci ani.
-Nu s-a discutat despre nici o centimă.

-Dar despre ziaristul Dan Turturică sau șeful ANI Horia Georgescu s-a discutat?
-Nu. Turturică, turturea, nu s-a rostit. Nici Georgescu? Nici vorbă.

-Dar despre presă s-a vorbit?
-Doar în sensul în care am zis eu, parcă: ”Toată lumea știe ce face Culiță Tărâță, cum a luat Insula Mare a Brăilei, presa scrie, televiziunile dau, nu vedeți că nu i se întâmplă nimic?”.

-Și…
-Stați să vă mai spun ceva. La un moment dat deputatul Arsene pleacă de la masă. Și-i spun lui Ștefan că Arsene e un lăbar, un tiriplici, textual i-am zis asta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.