Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Sârbu dă de pământ cu Dacian Cioloş: Ce a ajuns să spună despre premier

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dacian Cioloș

Mogulul Adrian Sârbu intră 'la rupere' la tehnocratul de la Palatul Victoria. Sârbu lansează un atac extrem de dur la adresa lui Dacian Cioloş. Mogulul de presă atrage atenţia că milioanele de euro pe care cabinetul de tehnocraţi urmează să le plătească pentru „Cuminţenia Pământului” ar putea fi folosite pentru copiii din zona rurală, ai căror părinți unt plecați la muncă în străinătate.

Citeşte şi: Klaus Iohannis îl critică pe tehnocratul de la conducerea Ministerului Sănătăţii

"CUMINŢENIILE MELE

În fiecare seară, o sută de mii de cuminţenii ale pământului îşi aşteaptă acasă părinţii care nu vin, plecaţi/alungaţi în spanii şi italii. Lacrimi nu mai au cuminţeniile lor. Mai au un singur dor: să le ia şi pe ele de aici. Să plece!

De câteva ori pe zi, trei sute de mii de cuminţenii ale pământului se duc în fundul curţilor miilor de şcoli fără toalete din ţărişoara noastră şi se aşază pe vine. Cu o treabă. Toamnă, iarnă, vânt, ploaie. Frig. Mai devreme sau mai târziu vor avea un singur dor: să plece!

Citeşte şi: Traian Băsescu a luat foc după condamnările din Microsoft: Dezvălurile fostului preşedinte

Cuminţeniile pământului nostru, de care uităm în fiecare zi. Dacă ne-am face puţin timp, le-am putea privi în ochi. Una câte una. Fiecare cu povestea ei. Undeva, mai la coadă, dacă nu chiar ultima, o s-o găsim şi pe Ea. Împietrita. Brâncuşi a măiestrit-o. S-a dus şi el, alungat sau nu din ţărişoara noastră. E mult de atunci, nu se mai ştie. Ea încă îl aşteaptă, răbdătoare ca pământul ăsta. „Eşti cuminte? Nu, sunt o proastă că am rămas aici!” „Ţi-e dor de el? Mi-e frig”. Mai nou, nişte şmecheri cu avocaţi, blat cu cioloşii de la Guvern, au scos-o la produs: „Dai unşpe bulioane de euroi şi cuminţenia pământului e a ta! Şi nu mai pleacă de aici!”.

Citește și: Victorie in instanta pentru fostul sot al Codrutei Kovesi!

Proiect de interes naţional şi cultural, cu banii înainte! Facem istorie bine făcută! Mi-aş face timp să-i privesc în ochi, pe ei şi pe aplaudacii lor: Dar cu celelalte, sutele de mii, suflete împietrite care stau pe vine în fundul curţii, satului, Moldovei, încălzindu-şi la pântece mâinile crăpate de frig, ce facem? Pe ele cât ai vrea să-ţi dau, Daciane, tată? Zi mai repede, că începe teledonul! (Până una-alta, puţină aritmetică: un grup sanitar, mobil sau construit, costă două mii de euro, înmulţit cu cinci mii de şcoli fără toalete face zece milioane. Un loc de muncă plătit cu o mie de euro pe lună ţine o mamă lângă copil, că mama e numai una!)", a tunat mogulul pe facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.