Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu a luat foc după condamnările din Microsoft: Dezvălurile fostului preşedinte

inquamphotos.com / Octav Ganea
traian basescu

Fostul preşedinte, Traian Băsescu a luat foc după sentinţele date astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Microsoft. Nu sentinţele l-au enervat pe actualul şef al PMP ci modul cum au fost selectaţi inculpaţii.

"Condamnarea de azi nu o comentez. E una definitivă. Nu am comentat la fratele meu, nu o fac nici aici. Am avut frecvente ieşiri când eram preşedinte şi spuneam ce probleme sunt cu finanţările campaniilor electorale. Cei patru condamnaţi astăzi au dus toţi banii în campaniile electorale. Fie că vorbim de Sandu, Cocoş, Ştefan, Niro s-au dus pe campanii electorale, inclusiv în a mea. Dacă procurorii s-au judecătorii voiau să ia fişele din China cu geci, fulare fesuri de culoarea portocalie, roşie sau galbenă. Au susţinut toate partidele.", a tunat Băsescu la RTV.

Citeşte şi: Traian Băsescu o TOARNĂ pe Laura Codruța Kovesi: În ce AFACERE e implicată șefa DNA

Şi asta nu e tot. Fostul preşedinte îi indică pe adevăraţii vinovaţi. Băsescu întreabă DNA-ul de ce nu au fost inculpaţi şi condamnaţi Dinu Pescariu şi Claudiu Florică. " Oamenii ăştia nu au primit toţi banii cu care sunt în denunţuri. Florică şi Pescariu nu le-au dat toţi banii. I-au împărţit cu ei. Informaţiile cu containerele le-am primit din Portul Constanţa după terminarea mandatului. Dacă voiau să găsească banii, aflau şi destinaţia. Se ducea în Portul Constanţa. S-au descărcat şi la TG. Mureş, şi Suceava, şi Bucureşti. Erau geci de toate cele trei culori. erau foarte înfrăţite partidele din a primi bani de la aceşti 4 oameni.

Citește și: Victorie in instanta pentru fostul sot al Codrutei Kovesi!

Am citit multe documente ale statului român înclusiv conturile unde se deblocau banii pentru Florică şi pescariu. Aceste documente au ajuns şi la Parchet şi la DNA. Denunurile lor au fost tardive. Dacă la oamenii îştia li s-au imputat 11-12 milioane de dolari sau euro vreau să ştiţi că dacă îmi aduc aminte din documente prin conturile lui Pescariu şi Florică au circulat o sute de milioane de dolari şi de euro. Documentele statului pe care eu le-am citit. Mă aşteptam să îi văd reţinuţi pe ei. Am citit acele documente, poate 2013 sau 2012. Dacă mă forţez, îmi aduc aminte şi ziua. Se ştia de mai mult timp de sutele de milioane de prin conturile lor.", a tunat Băsescu.

Citește și: Codul lui Da Vinci: Dan Brown anunţă lansarea lui Origin

Băsescu vorbeşte şi de oamenii din Executiv implicaţi în dosar. "Sumele astea au fost vehiculate timp de 10 ani, nu într-un an anume sau la un ministru anume. Mi s-a cerut să aprob începerea urmăririi penale pentru 5 miniştri şi am aprobat. Din 2004 până în 2014. Zece ani. Memoria nu mă înşeală. În afară de cei 5 miniştri, au fost alţi 4 miniştri cărora le-a aprobat parlamentul începerea urmării penale.

Aici discutăm de o mare ticăloşie petrecută 10 ani. Suma imputată celor 4 reprezintă mai puţin de 10% din frauda depistată de statul român. Nu îi apăr pe cei 4. Discutăm de un sistem pe care îl ştiau pe toate partidele. Nimic nu se întâmplă cu capetele mafiote ale acestei afaceri care se numesc Pescariu şi Florică. De ce nu recuperăm banii de la capetele mafiei? Nu aş vrea să iau discursul lui Ponta, dar nu am să înţeleg niciodată de ce cânt un manager de IT sau de construcţii fac ilegalităţi de ce nu îl iau pe el să îl dau de toţi pereţii şi atât. Ei îi fac praf şi compania. E o realitate corect sesizată. DNA trebuie să răspundă de ce distruge firma împreună cu mafiotul?

Vezi şi: CONDAMNĂRI la ani grei de PUȘCĂRIE în Dosarul Microsoft/ AUDIO

Nu pot spune că completul de astăzi a avut în vedere campania electorală. Judecătorilor dacă nu au dosare, nu au ce să judece. Statul român a fost păgubit cu vreo 400 de milioane de dolari. Discutăm de finanţarea campaniilor electorale, dar nu vorbim despre bani. Nu cred că Gheorghe Ştefan a primit sumele pe car spun alţii în denunţuri că le-a primit. Sumele din denunţuri nu sunt reale. O parte din ele au rămas la Pescariu şi Florică. Finanţarea campaniilor partidelor este o problemă. Asta am spus-o din postura de preşedinte. Oamenii sunt de două feluri. Cei care au dus banii la sediile de partide pentru a cumpăra, geci, ulei, zahăr. Sunt alţi oameni care au luat banii şi s-au dus acasă şi şi-au făcut vile", a mai spus Băsescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.