Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Streinu-Cercel, despre 15 mai: Dacă vrem să relansăm economia, lăsăm distracția deoparte

Digi24
Adrian Streinu-Cercel

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București, a declarat joi la Digi24 că va exista cu siguranță un val doi al epidemiei de coronavirus, că momentan România se află pe pantă ascendentă și că sfatul său cât se poate de sincer este ca românii să respecte în continuare regulile de distanțare socială pentru că nu s-a terminat perioada de incubatie dupa Paște.

Vezi si: EXPLODEAZĂ PSD - Viorica Dăncilă: S-a pornit un tăvălug care va crește. Marcele, înfruntă-mă direct, dacă ai ceva de replicat .

„Noi, Romania, inca suntem pe panta ascendenta si urmeaza cateva zile de foc, zile libere, daca va fi si vreme buna va exista o tendinta a populatiei sa se aeriseasca putin. Sfatul meu cat se poate de sincer este sa nu se aventureze pentru ca este o zona periculoasa. Inca nu s-a terminat perioada de incubatie dupa Paște”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

El a mai invocat un studiu american potrivit căruia „daca relaxam cu pana la 30% mai intindem epidemia cu inca 140 de zile”. Legat de relaxarea dupa 15 mai, cand se ridica starea de urgenta, Adrian Streinu-Cercel a declarat: „Depinde pe ce vrem sa ne axam. Daca vrem sa relansam economia, relansam economia dar lasam distractia deoparte. Vrem sa dam mai multe libertati, dai, dar orice libertate dai aduci un risc in plus de infectare”.

„Trebuie sa amanam un varf doi, el va veni oricum”, a mai declarat Streinu-Cercel. „Acum trebuie sa stam acasa si sa ne ajute Dumnezeu, sa ne dea mintea ce de pe urma sa nu ne ducem acum la gratare”, a precizat acesta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.