Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Streinu Cercel, despre noua tulpină de COVID: 'Mutaţia nu este atât de importantă, nu este o mutaţie majoră'

IMPACT
Adrian Streinu Cercel

Prof.univ.dr. Adrian Steinu Cercel, preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, a intervenit în direct prin telefon la Antena 3, unde a vorbit în exclusivitate despre suspiciunea unei noi tulpini a coronavirsului pe terioriul României. ''Mutaţia nu este atât de importantă, nu este o mutaţie majoră, astfel încât să necesite un nou vaccin'', a spus medicul.

„Vorbim de o tulpină care este diferită de cea care este în circulaţie în momentul de faţă. În această săptămână vor veni o serie de teste suplimentare, în aşa fel încât să lămurim care este legătura poteniţială cu tulpina din Marea Britanie, sau o altă nouă formă de virus circulat.

Simptomatologia este comună, numai că, noi la nivelul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, am pus la bătaie un plan de acţiune prin care să monitorizăm circulaţia tulpinei virale şi să vedem când apar diferenţe în structura lor.

Din păcate, a fost o astfel de diferenţă în cursul săptămânii trecute, o diferenţă pe care o contabilizăm, fiind vorba de diferenţă care implică proteina spike, cea care este folosită şi la dezvoltarea vaccinurilor.

Noi facem o serie de teste extinse, tocmai, pentru a vedea astfel de lucruri (...) Pe măsură ce evoluăm cu diagnosticul, poate să fie nevoie să dezvoltăm aria de diagnostic, în aşa fel încât să trebuiască să facem alte tipuri de analize mai amănunţite.

Decizie radicală după ultimul bilanț COVID: Restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc se închid în întreg judeţul Ilfov

Aşa cum s-a întâmplat şi cu tulpina din Spania, Italia, tot timpul am încercat să urmărim cu atenţie circulţia acestor virusuri, pentru că nu ştii niciodată. Este important ca persoanele care vin din Marea Britanie să fie atent monitorizate, pentru că, în momentul de faţă, toate spitalele de boli infecţioase sunt pline, aşa că trebuie să fim foarte atenţi cum facem managementul acestei situaţii.

Colegii de la minister şi inclusiv colegii de lnstitutul Naţional de Sănătate Publică au astfel de informaţii şi ca atare vor încerca să dezvolte noi politici în acest management al pandemiei.

Nu este cazul în momentul de faţă să vorbim despre nevoia unui nou vaccin, pentru că vaccinul actual este un vaccin acoperitor. Mutaţia nu este atât de importantă, nu este o mutaţie majoră, astfel încât să necesite un nou vaccin”, a spus Streinu Cercel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.