Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Comisiei de sănătate, Adrian Streinu-Cercel: Este un bun moment să luăm în calcul un program de prevenire a osteoporozei

gsp.ro
Adrian Streinu-Cercel

Preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a pledat, miercuri, pentru realizarea unui program la nivel naţional de prevenire a osteoporozei, subliniind că este nevoie de introducerea unor facilităţi în noul contract-cadru pentru investigaţii care arată încărcarea cu calciu a oaselor şi nivelul de duritate şi rezistenţă a şoldului, informează Agerpres.

"Osteoporoza pune o problemă majoră de sănătate publică şi, mai ales, pentru persoanele în vârstă. Nu este de ici de colo ca la un moment dat în decursul vieţii să te trezeşti că ai osteoporoză sau osteopenie şi suferi după o ruptură de col femural sau o fractură de corp vertebral. În acest context, cred că este un bun moment ca la nivel de sistem de sănătate în România să luăm în calcul un program de prevenire a osteoporozei şi asta începând, în principal, cu identificarea cazurilor potenţial evolutive spre osteoporoză şi osteopenie şi prin introducere unor facilităţi în contractul-cadru pentru investigaţii care arată cât se poate de clar care este încărcarea cu calciu a oaselor şi respectiv nivelul de duritate şi de rezistenţă la şold", a afirmat Streinu-Cercel, la masa rotundă "Traseul pacientului cu osteoporoză - de la prevenţie la management de excelenţă".

El a adăugat că la nivelul Ministerului Sănătăţii se poate elabora un program de prevenţie, având în vedere că, în special, este vorba despre femei post menopauză, care sunt mai expuse să facă o astfel de patologie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.