Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Streinu-Cercel: Klaus Iohannis 'categoric a fost dezinformat'

Inquam Photos / Octav Ganea
Adrian Streinu-Cercel

Medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", afirmă că preşedintele Klaus Iohannis a fost dezinformat în privinţa planului propus pentru pensionari. Streinu-Cercel afirmă că nu s-a referit niciodată la carantinarea persoanelor peste 65 de ani, ci doar la izolarea la domiciliu, urmată de stabilirea altor măsuri, cum ar fi un program în trepte, pentru evitarea aglomerărilor.

"Documentul nu face referire la aşa ceva. Eu mă refer strict la document, nu mă refer la vorbe. Categoric a fost dezinformat (Klaus Iohannis, n.r.), pentru că dacă informaţia era corectă, pe cale de consecinţă nu avea cum să preia acest element. Repet: documentul nu face vorbire de carantină. Această chestiune a carntinării este una foarte interesantă, pentru că legislaţia pentru carantină este foarte discretă la majoritatea ţărilor europene, pentru că înseamnă îngrăjirea anumitor drepturi. Când te joci cu drepturile omului, de gândeşti de şapte ori până să vii cu o soluţie concretă. Dar în acelaşi timp, obiectivul numărul 1, să ne aducem cu toţi aminte, a fost cum protejăm persoanele peste 65 de ani. A fost în capul listei. Ce modalităţi adoptăm în aşa fel încât aceste persoane să nu se îmbolnănească", a declarat Adrian Streinu-Cercel, într-un interviu pentru Antena 3.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei anti-COVID a Ministerului Sănătății, după ce în presă a apărut planul care prevederea izolarea timp de mai multe săptămâni a persoanelor vârstnice, a anunțat joi ministrul Nelu Tătaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.