Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Țuțuianu, despre alianță la parlamentare: PSD se gândește cum să distrugă Pro România

Facebook
adrian tutuianu

Vicepreședintele Pro România, Adrian Țuțuianu, a declarat joi, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, legat de o eventuală alianță electorală cu PSD pentru alegerile parlamentare, că social-democrații încearcă de fapt să „distrugă” Pro România. Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a spus joi, după o ședință a conducerii centrale PSD, că nu este exclusă alianţă cu ALDE, Pro România sau Partidul Puterii Umaniste social-liberal (PPUsl). Data limită pentru înregistrarea unor alianțe pentru parlamentare este 15 septembrie, adică marțea viitoare.

  • Nu am avut niciun fel de discutii despre o alianță cu PSD. Pro Romania este partid care stă pe propriile picioare. PSD, în loc sa gândească la unitatea stângii, în general se gândește cum să facă să distrugă proiectul Pro România. Avem exemplul de ieri, de la Senat, unde a promovat o modificare a legii privind alegerea Senatului si Camerei Deputatilor si prin definirea partidului politic parlamentar am revenit la situatia in care doar partidele politice care au participat in alegeri pot avea reprezentanti in BEC, in birourile de circumscriptie, in birourile sectiile de votare. E diferenta mare intre fapte si vorbe la PSD”, a declarat Adrian Țuțuianu. El se referă la faptul că Pro România nu mai este partid politic parlamentar, potrivit noii definitii din legea adoptată de Senat.

Adrian Țuțuianu a precizat că declarațiile din PSD legate de o eventuală alianță cu Pro România sunt făcute „doar pentru propriul electorat”. „Nu vedem din ceea ce se intamplă că și-ar dori o alianță”, a adăugat el.

Vicepreședintele Pro România a mai declarat că între formațiunea și PSD nu există niciun fel de colaborare, nici la nivel local, nici la nivel central.

  • Nu s-a putut face o alianta preelectorala pentru ca ar fi fost utila in batalia ideologica stanga-dreapta. Nu avem niciun fel de colaborari nici in plan local, nici in plan central, iar gesturile concrete facute de PSD sunt acestea de care v-am vorbit, proiectul de modificare a legislatiei electorale este initiativa unor parlamentari din PSD”, a explicat Adrian Țuțuianu.

PSD decide pe ultima sută de metri

O decizie cu privire la alianţele pe care PSD le va face la alegerile parlamentare va fi luată în şedinţa Consiliului Politic Naţional luni, a declarat joi prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu.

"Un alt subiect dezbătut astăzi (joi - n.r.), în şedinţa Consiliului Politic Naţional, a fost cel legat de posibilele alianţe. Decizia politică a fost amânată pe luni, când vom relua şedinţa CPN", a spus Grindeanu la finalul şedinţei conducerii PSD.

Întrebat cu ce partide este PSD în discuţie pentru o eventuală alianţă la parlamentare, Grindeanu a afirmat: "Există partidele cu care am avut şi în trecut alianţe, fie că vorbim de ALDE, fie că vorbim de alianţe punctuale în Parlament cu Pro România sau PP-USL, sunt discuţii pe care în aceste zile e normal să le avem, astfel încât luni să avem un tablou complet şi să ştim în ce stadiu suntem".

El a adăugat că în acest moment "nu este exclusă alianţa" cu niciunul dintre cele trei partide.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.