Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Ţuţuianu vine cu DEZVĂLUIRI: Ce se va discuta, de fapt, în cadrul Congresului PSD

paginadepolitica.ro
adrian tutuianu

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a venit cu dezvăluiri, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD. Fostul ministru susţine că regretă că atenţia tuturor este orientată către candidaturi şi spune că punctul central al Congresului va fi discutarea şi adoptarea unui document programatic pentru perioada 2018 - 2020. El a menţionat şi faptul că propunerea de validare a candidaturilor a făcut-o "formal" Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Bănicioiu avertizează că e la un pas să RUPĂ TĂCEREA: 'Am multe pe suflet...'

"E foarte limpede. Avem nevoie de un document programatic pentru perioada 2018 - 2020, dar, din păcate, cea mai mare pasiune, reflectată şi în presă, se pune pe cine candidează. Am discutat. (...) Cei care au dorit să-şi aducă contribuţia la acest document au comunicat. Mâine, el va fi prezentat în plenul Congresului. Documentul va face referire şi la Justiţie cu siguranţă, pentru că este un lucru important, îndelung discutat. Sunt în curs modificările pe care le-am adus Legilor Justiţiei, pentru a reintra în discuţie în comisia specială, şi codurile trebuie în acord cu deciziile CCR. După cum ştiţi, la 1 aprilie, trebuie să transpunem şi Directiva privind prezumţia de nevinovăţie. Deci, sunt subiecte care nu pot fi ocolite", a afirmat Ţuţuianu, potrivit AGERPRES.

El a precizat că PSD Dâmboviţa are 143 de delegaţi la Congres care se vor reuni vineri seara pentru "a-şi contura toate punctele de vedere".

"Este o competiţie normală, democratică. (...) A fost o decizie (de validare a candidaturilor la Congres - n.r.) luată în unanimitate, cu una sau două abţineri. În felul acesta eliminăm subiecte secundare şi ne aşezăm cu toţii pe ceea ce este esenţial la acest Congres", a adăugat Ţuţuianu.

Citeşte şi: Codrin Ştefănescu, avertisment EXPLOZIV înainte de congres: Recomandările pe voturi NU VOR ŢINE. Delegaţii nu pot fi MANIPULAŢI - VIDEO

El a menţionat că propunerea de validare a candidaturilor a făcut-o "formal" Liviu Dragnea. "Au fost discuţii pe marginea acestei propuneri şi, în final, s-a votat aşa cum v-am spus mai devreme", a explicat Ţuţuianu.

Potrivit acestuia, discuţia referitoare la observatori "nu a fost aprinsă".

"S-a decis ca fiecare dintre candidaţi să aibă observatori pe zona unde se votează şi pe zona urnelor. Totdeauna contează susţinerea pe care o are preşedintele faţă de un candidat sau altul, dar cred că contează şi prestaţia de până acum a fiecărui candidat, modul în care este receptat de colegii de partid", a completat Ţuţuianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.